Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

16/03/2020 - Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο Πισίων - Κοινή γραμμή στη λύση προβλημάτων

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο Πισίων-Κοινή γραμμή στη λύση προβλημάτων   

Στην πρόσφατη επίσκεψη στο κτήμα είχε ενταχθεί συνάντηση της Διοίκησης με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πισίων, τον κύριο Δημήτριο Λάμπρου, η οποία και πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα ανταλλαγής απόψεων για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν δίαυλο επικοινωνίας για την επίλυση τοπικών θεμάτων, ενώ ο κ Λάμπρου ο οποίος παρευρίσκετο στην περιήγηση του κτήματος είδε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μαυρολίμνη και δεσμεύτηκε να κάνει ότι μπορεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για να υπάρξουν τρόποι αντιμετώπισης.

Ειδικά για το δασικό δίκτυο ο κ Λάμπρου ήτανε ενήμερος για την απόφαση της Κοινότητας Πισίων για συντήρηση αγροτικών και δασικών δρόμων στα οποία εντασσότανε και το δασικό δίκτυο της Μαυρολίμνης, ωστόσο το θέμα είχε κολλήσει διαδικαστικά και όπως μας διαβεβαίωσε έχει ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την προώθησή του.

Κατά την συνάντηση και την περιήγηση στο κτήμα συζητήθηκαν σε βάθος ανάγκες και ζητήματα τοπικής και ευρύτερης εμβέλειας (πυροπροστασία, οδικό δίκτυο, τοπικό/περιφερειακό, βελτιωτικά έργα, πυροφυλάκειο, διεκδίκηση πόρων για αναπτυξιακά έργα και δομές, θέματα πολιτικής προστασίας κλπ) και ο κ Λάμπρου φάνηκε αποφασισμένος να βγάλει την περιοχή από το τέλμα και την στασιμότητα και να προχωρήσει δυναμικά σε παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς.

Βασικός στόχος του νέου προέδρου είναι να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες δομές, να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν τα εκκρεμή τεχνικά έργα και να ξεκινήσουν νέα βελτιωτικά έργα, τοπικά και ευρύτερα, που θα ωφελήσουν την περιοχή και θα επιταχύνουν την οικονομική της ανάπτυξη.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση των δύο πλευρών με εκπροσώπους του Ναυτικού Ομίλου Μαυρολίμνης και ο κ Λάμπρου υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει στρατηγική συνεργασία και οργανωμένη συλλογική δράση μεταξύ όλων των φορέων για την προώθηση θεμάτων τοπικής εμβέλειας και για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Οι παρόντες συμφώνησαν να επαναλαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τις συναντήσεις τους με την συμμετοχή και των άλλων θεσμικών και τοπικών φορέων για να υπάρξει διευρυμένη συνεργασία για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη, διαχείριση και  επίλυση κοινών θεμάτων.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις