Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η καθιερωμένη επίσκεψη στο κτήμα - Ανάπτυξη σχέσεων με τοπικούς φορείς

 

Η καθιερωμένη επίσκεψη στο κτήμα-ανάπτυξη σχέσεων με τοπικούς φορείς

Στα πλαίσια της συστηματικής επίβλεψης του κτήματος επισκεπτόμαστε συχνά τη Μαυρολίμνη για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για την συνολική κατάσταση του κτήματος. Η Διοίκηση παρακολουθεί από κοντά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και φύλαξη του κτήματος ώστε να αποτρέπονται παρενοχλήσεις και καταπατήσεις της ιδιοκτησίας μας, φροντίζει για την πυρασφάλεια ιδίως την θερινή περίοδο και γενικά ελέγχονται και εξετάζονται όλες οι ανάγκες του κτήματος ώστε να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Πρόσφατα μέλη της Διοίκησης συνάντησαν στη Μαυρολίμνη τους πυροφύλακες κκ Λάμπρου και Γεωργίτσο και έγινε η καθιερωμένη μεγάλη περιήγηση και επιθεώρηση του κτήματος. Έγινε έλεγχος στο δασικό δίκτυο που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις περσινές βροχές οι οποίες είχαν αποκόψει τελείως την κυκλοφορία του σε ορισμένα σημεία. Όπως διαπιστώθηκε κάποια τμήματα έχουν βελτιωθεί με μηχανήματα του Δήμου Λουτρακίου ωστόσο το δασικό δίκτυο δεν έχει αποκατασταθεί στο σύνολό του και χρειάζονται ακόμα οι τεχνικές εργασίες που μας έχει υποσχεθεί ο Δήμος με τα συνεργεία του για να  αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητά του.

Κατά την επίσκεψη στο κτήμα η Διοίκηση συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες καθώς και με τον νέο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πισίων κύριο Δημήτρη Λάμπρου ο οποίος είναι ιδιαίτερα δραστήριος και στο λίγο χρόνο της εκλογής του δείχνει να είναι άνθρωπος των έργων και της δράσης. Εκδηλώνει  έμπρακτο ενδιαφέρον για τα τοπικά ζητήματα για τα οποία είναι άριστα ενημερωμένος και επιδιώκει δυναμικά την προώθησή τους με πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις.

Κατά την περιήγηση στο κτήμα παρευρίσκετο και ο νέος Πρόεδρος κ Λάμπρου ο οποίος δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής των θεμάτων της Μαυρολίμνης και υπεσχέθη μάλιστα να μεσολαβήσει προσωπικά στον Δήμο Λουτρακίου και να φροντίσει ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος της άνοιξης να αποκατασταθούν οι ζημιές στα υπόλοιπα τμήματα του δασικού δικτύου από τα συνεργεία του Δήμου ώστε να αποκατασταθεί πλήρως ολόκληρο το δίκτυο.

Η περιήγηση της Διοίκησης συνεχίστηκε στα σημεία που προχωρά  η υλοτομία και συναντήθηκε με τον υλοτόμο κ Γκίκα με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την εξέλιξη των εργασιών του.  Η Διοίκηση επρόκειτο να συναντηθεί και με τον δεύτερο υλοτόμο κ Μωραΐτη,  ο οποίος βρίσκεται στο τελείωμα των εργασιών του αλλά η συνάντηση ματαιώθηκε λόγω εκτάκτων υποχρεώσεών του και θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ελέγχθηκαν ακόμη τα σημεία στα οποία υπήρχαν πέρσι κυψέλες μελισσών που είχαν τοποθετήσει μελισσοκόμοι χωρίς την άδειά μας, όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν πλέον απομακρυνθεί μετά τις παρεμβάσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις συναρμόδιες τοπικές αρχές.

Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα  συνάντηση με εκπροσώπους του Ναυτικού Ομίλου Μαυρολίμνης  οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για μερίδες στη Μαυρολίμνη ενόψει της εξέλιξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λουτρακίου.

Εξάλλου ο νέος πρόεδρος του Τοπικού κ Λάμπρου εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ενταθεί η συνεργασία φορέων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και πρότεινε για υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του Τοπικού Συμβουλίου, του Συνεταιρισμού, του Λιμένος Μαυρολίμνης που είναι θεσμοθετημένο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λουτρακίου, του Ναυτικού Ομίλου Μαυρολίμνης και άλλων τοπικών φορέων και συλλόγων ώστε να αναπτυχθεί ευρύτερη υποστήριξη τοπικών και ευρύτερων ζωτικών θεμάτων.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις