Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η υλοτομία προχωράει

 

Η υλοτομία προχωράει

Μετά από πολλές διαδικαστικές δυσκολίες με το Δασαρχείο Κορίνθου, η υλοτομία της Μαυρολίμνης ξεκίνησε και προχωράει γρήγορα. Οι δύο υλοτόμοι μας κκ Γκίκας και Μωραΐτης έχουν ολοκληρώσει την κοπή και τον τεμαχισμό των δένδρων και έχουν μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος τους εκτός κτήματος.

Η Διοίκηση η οποία επιβλέπει συστηματικά την πρόοδο της υλοτομίας με συχνές  επισκέψεις στο κτήμα, συναντήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον υλοτόμο κ Μωραΐτη ο οποίος τελείωσε το έργο του και εξεδήλωσε την επιθυμία να συνεχίσει την υλοτομία και σε άλλο δασοτεμάχιο. Για το λόγο αυτό κινήθηκαν άμεσα και ήδη  ολοκληρώθηκαν οι διαδικαστικές ενέργειες προς το Δασαρχείο Κορίνθου και ο κ Μωραΐτης τελειώνοντας το έργο του θα ξεκινήσει υλοτομία σε νέο δασοτεμάχιο.

Εξάλλου στα πλαίσια της συστηματικής παρακολούθησης του έργου, η Διοίκηση συναντήθηκε πρόσφατα στη Μαυρολίμνη και με τον άλλο υλοτόμο τον κ Γκίκα που και αυτός τελειώνει σύντομα τις δικές του εργασίες. Η συνάντηση έγινε στα σημεία με τα τεμαχισμένα δένδρα τα οποία έχουν φορτωθεί σε φορτηγά προκειμένου να απομακρυνθούν από το κτήμα.

Όπως φάνηκε, ο κ Γκίκας θέλει προς το παρόν να τελειώσει τις εργασίες του και δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την υλοτομία. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και επιφυλάχτηκε να μας απαντήσει εάν θα συνεχίσουμε την συνεργασία μας με την υλοτομία νέου δασοτεμαχίου, όπως με τον κ Μωραΐτη.

Ο Συνεταιρισμός πάντως θα συνεχίσει την υλοτομία μέχρι να ολοκληρωθεί σε ολόκληρη την Μαυρολίμνη γιατί επιβάλλεται πρωτίστως για την πυροπροστασία του κτήματος, χωρίς να μπαίνουν σε υποδεέστερη μοίρα και άλλες πολύ ωφέλιμες παράμετροι που έχουν να κάνουν με την συντήρηση του κτήματος και τα έσοδα καθώς επίσης και με την διασφάλιση της ιδιοκτησίας μας με κατ’ εξοχήν πράξεις διακατοχής όπως είναι η υλοτομία.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις