Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Συνεταιρισμού με Φορείς για θέματα κοινού ενδιαφέροντος

 

Συνεργασία Συνεταιρισμού με Φορείς για θέματα κοινού ενδιαφέροντος 

Με στόχο πάντα την επίλυση προβλημάτων των συνεταίρων μας στο Ντράφι ο Συνεταιρισμός έχει αναπτύξει συνεργασία με Φορείς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων το πλέον σοβαρό είναι η πυροπροστασία της περιοχής, η οποία τους θερινούς μήνες κινδυνεύει άμεσα από πυρκαγιές επειδή είναι πευκόφυτη.

Στα πλαίσια της συλλογικής δράσης τοπικών φορέων συναντήθηκαν πρόσφατα ο κ Χρήστος Χολέβας, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ως εκπρόσωπος του Ο.Σ. «Ο ΠΑΝ», ο κ Παναγιώτης Χατζηνικολάου πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΔΙΩΝΗ», ο κ Ανδρέας Ευαγγελίδης πρόεδρος του Συνδέσμου  «ΩΚΕΑΝΙΣ» και ο κ Σπύρος Κοκκόλης πρόεδρος του Συλλόγου «Η ΑΙΟΛΙΣ» με σκοπό την έγκαιρη  προετοιμασία και λήψη μέτρων πυροπροστασίας της περιοχής ενόψει της  θερινής περιόδου.

Στην συνάντηση των ανωτέρω εκπροσώπων συμμετείχε και η κ Μαρία Αρίδα,  ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης και όλοι μαζί πραγματοποίησαν εκτεταμένη περιήγηση της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να διαμορφώσουν ρεαλιστική εικόνα της κατάστασης και να εντοπισθούν τα ευαίσθητα σημεία που εγκυμονούν κινδύνους πυρκαγιών, ώστε να ακολουθήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις συναρμόδιες Αρχές, Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, Υπουργείο Εσωτερικών, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Δασαρχείο Πεντέλης, κλπ για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα αποτροπής πυρκαγιών στη περιοχή.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκαλεί το γεγονός ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες σε τοπικό επίπεδο για την ανάπτυξη συλλογικής δράσης για καλύτερη φύλαξη και προστασία της περιοχής, και πλέον, τοπικοί φορείς, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και συνεταίροι μας έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα κοινά προβλήματα επιλύονται αποτελεσματικότερα με κοινές προσπάθειες.

Εξάλλου ο Συνεταιρισμός υπήρξε ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής ομαδικών συνεργασιών με δομές που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε εθελοντική συνεισφορά και ενεθάρρυνε την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε πολλούς άλλους τομείς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς, αθλητικούς κλπ.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις