Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε η διάθεση μερίδων Μαυρολίμνης -Υπάρχουν αδιάθετες μερίδες

 

Ολοκληρώθηκε η διάθεση μερίδων Μαυρολίμνης
Υπάρχουν αδιάθετες μερίδες

Η διαδικασία για την διάθεση μερίδων Μαυρολίμνης ολοκληρώθηκε ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα στις 6 Φεβρουαρίου 2020 σύμφωνα με τους όρους της απόφασης της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης στις 4-12-2019 και το πρόγραμμα που είχε αποφασισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.

Η διάθεση μερίδων έγινε γιατί υπήρξε ζήτηση μερίδων σε τοπικό επίπεδο από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν για το κτήμα ενόψει των εξελίξεων από το επικείμενο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου. Ο σοβαρότερος όμως λόγος που αποφασίστηκε η διάθεση μερίδων ήταν η εξυπηρέτηση των μελών και κυρίως των Μαυρολιμνιωτών που δεν είχαν ολόκληρη μερίδα, αλλά ποσοστό αυτής, οι οποίοι θα είχαν πολύ μικρή δομήσιμη επιφάνεια επειδή ο νόμος επιτρέπει να πολεοδομηθεί μόνο το 50% του κτήματος λόγω του δασικού του χαρακτήρα.

Για τις μερίδες εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από μέλη Μαυρολιμνιώτες και Ντραφιώτες με ποσοστό μερίδας αλλά και με ολόκληρες μερίδες καθώς και από τρίτους, ωστόσο δεν καλύφθηκε ολόκληρος ο αριθμός των μερίδων και παραμένουν ακόμα αδιάθετες μερίδες.

Σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης έχει εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να διαθέσει τις αδιάθετες μερίδες μέχρι την προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση του Απολογισμού σε μέλη μας και τρίτους με τους ιδίους όρους και προϋποθέσεις ως προς το οικονομικό σκέλος, την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των τμηματικών μηνιαίων καταβολών και εξόφλησης των μερίδων.

Ως γνωστόν η αξία της μερίδας έχει υπολογισθεί στις 4.900 €υρώ η οποία θα πρέπει  εξοφληθεί με ισόποσες μηνιαίες δόσεις ως εξής. Όποιος εκδηλώσει ενδιαφέρον θα καταβάλλει την πρώτη δόση η οποία θα ανέρχεται στο ποσόν των εκατό ευρώ (100) και το υπόλοιπο της αξίας (4900-100 προκαταβολή=) των 4.800 €υρώ θα εξοφληθεί σε 64 μηνιαίες δόσεις ποσού 75 €υρώ εκάστης (4800 : 64 μηνιαία δόση = 75 €). Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού οι οποίοι αποτυπώνονται σε σχετικό άρθρο αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας με τίτλο «Διάθεση Μερίδων Μαυρολίμνης».

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις