Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρέχοντα νέα Συνεταιρισμού και συνεταίρων

 

Τρέχοντα νέα Συνεταιρισμού και συνεταίρων

Οι τρέχουσες υποθέσεις του Συνεταιρισμού ζητούν συνεχή υποστήριξη, ενώ ενέργειες γίνονται και για ατομικά αιτήματα μελών κυρίως Ντραφιωτών που ζητούν την παρέμβαση του Συνεταιρισμού για τοπικά προβλήματα. Για να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ανάγκες του Συνεταιρισμού η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να συνεδριάζει δύο και τρείς φορές  το μήνα.

Το τελευταίο διάστημα, μείζον θέμα για την Μαυρολίμνη είναι ο ΕΝΦΙΑ γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα θεσμικά και δικαστικά το τοπίο.

Αντίθετα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λουτρακίου βρίσκεται σε καλό δρόμο και προχωράει σταθερά προς την ολοκλήρωσή του, ενώ θετικά εξελίσσονται και τα θέματα της υλοτομίας, της μελέτης του νέου πυροφυλακείου και της συντήρησης του δασικού δικτύου.

Στο Ντράφι ανοιχτό θέμα είναι ο δικαστικός αγώνας που έχει ξεκινήσει με την αγωγή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου κατά του Συνεταιρισμού για την ιδιοκτησία του κέντρου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική κρίση για την κυριότητα του κέντρου. Το Δικαστήριο εξέδωσε προδικαστική απόφαση με την οποία διατάσσεται πραγματογνωμοσύνη με ορισμό πραγματογνώμονα για να γνωμοδοτήσει εάν οι χώροι του κέντρου είναι κοινόχρηστοι όπως ισχυρίζεται ο Δήμος. Όπως είναι όμως ευρύτερα γνωστό οι πινακίδες του πολεοδομικού Κέντρου δεν περιέχουν πουθενά χαρακτηρισμό «κοινόχρηστοι χώροι», αλλά μόνο χώρους με καταγραφή κοινωφελών κτιρίων.

Μολονότι το ιδιοκτησιακό είναι άσχετο από το ρυμοτομικό, γιατί πρόκειται για διαφορετικά και ανεξάρτητα ζητήματα που η πορεία του ενός δεν επηρεάζει την εξέλιξη του άλλου, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο δικαστικός αγώνας έχει παγώσει το ρυμοτομικό. Και αυτό είναι πολύ δυσάρεστο για τους Ντραφιώτες και την τοπική κοινωνία γιατί δεν μπορούν να αναπτυχθούν οι δομές στο πολεοδομικό κέντρο που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων και θα λύσουν πολλά από τα καθημερινά τους προβλήματα.

Πολύ σύντομα θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες για την πλήρη ανάπλαση της Παιδικής Χαράς η οποία δεν πραγματοποιήθηκε παρότι είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δράσης της περσινής περιόδου. Στόχος της Διοίκησης είναι να ολοκληρωθεί το έργο όπως είχε σχεδιασθεί αρχικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα πιστοποίησης της νομοθεσίας ώστε οι Ντραφιώτες με τα παιδιά και τις οικογένειές τους να ψυχαγωγούνται και να απολαμβάνουν τον όμορφο αυτό χώρο με άνεση και ασφάλεια.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις