Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

31/07/2019 - Ενέργειες για την ασφάλεια του κέντρου

 

Ενέργειες για την ασφάλεια του κέντρου.

 

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Συνεταιρισμού για την καλή και ομαλή λειτουργία του κέντρου το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία του, η Διοίκηση επιβλέπει τον χώρο και φροντίζει να είναι καθαρός και ασφαλής για όλους όσους τον επισκέπτονται για άθληση, ξεκούραση και ψυχαγωγία.

Σχετικά με το βαγόνι του ΗΣΑΠ που βρίσκεται στο χώρο το οποίο δυστυχώς είναι κατεστραμμένο και εγκαταλελειμμένο και ανησυχεί έντονα τους Ντραφιώτες, η Διοίκηση απέστειλε επιστολή στον Εξωραϊστικό για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα για λόγους δημόσιας ασφάλειας και προστασίας από κινδύνους πυρκαγιάς.

Ωστόσο ο Εξωραϊστικός με την απαντητική του επιστολή αντί να ανταποκριθεί στο αίτημα του Συνεταιρισμού για να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα του βαγονιού και στους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάστασή του, προτίμησε να επιτεθεί στον Συνεταιρισμό αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι ο χώρος που βρίσκεται το βαγόνι δεν ανήκει στην  ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, αλλά του Δήμου Ραφήνας ο οποίος έχει ασκήσει αγωγή κατά του Συνεταιρισμού.

Επειδή το πρόβλημα αυτή τη στιγμή έχει να κάνει με την κακή κατάσταση του βαγονιού και τους κινδύνους που εγκυμονεί και όχι με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κέντρου, ο Συνεταιρισμός απέστειλε νέα επιστολή στον Εξωραϊστικό σχετικά με το θέμα την οποία  παραθέτουμε αυτούσια για ενημέρωση των μελών.

 

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο «ΠΑΝ» Σ.Π.Ε.
ΖΗΝΩΝΟΣ 4α – 10431 ΑΘΗΝΑ
Τηλ &
FΑΧ.:  2105236627
Κιν: 6977207738

Αθήνα, 31-7-2019
Αρ.Πρωτ.: 047
e
-mail: opanspe@otenet.gr
gromeou@otenet.gr
www.opanspe.gr

                                                                                            

                                                                                                                        

ΠΡΟΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Η ΕΡΙΚΕΙΑ»
ΠΡΟΕΔΡΟ  κ. ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙΤΗ
ΝΤΡΑΦΙ Τ.Θ. 920 , 19009 ΡΑΦΗΝΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ  6 , 19009 ΡΑΦΗΝΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ κ Δ.ΔΕΛΤΣΙΔΗ

 

ΘΕΜΑ: Ενέργειες για την ασφάλεια του χώρου κεντρικών λειτουργιών στο Ντράφι – Επικίνδυνη κατάσταση Βαγονιού.

  

Με την προηγούμενη επιστολή μας με ημερομηνία 5-5-2019 ενημερώσαμε τον Σύλλογό σας για την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το βαγόνι του ΗΣΑΠ που είναι τοποθετημένο στο κέντρο από το έτος 1997, μετά από την συγκατάθεση του Συνεταιρισμού ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου του πολεοδομικού κέντρου.

Το βαγόνι αυτό, όπως και εσείς αναφέρετε στην απαντητική επιστολή που μας αποστείλατε στις 18-6-2019, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, με έντονα τα σημάδια εγκατάλειψης εξ’ αιτίας των εκτεταμένων ζημιών τις οποίες έχει υποστεί μέχρι σήμερα.

Επειδή η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση με το βαγόνι δεν μπορεί να συνεχισθεί ζητήσαμε με την προηγούμενη επιστολή μας να έρθετε σε επαφή μαζί μας προκειμένου να συνεννοηθούμε και να βρούμε κάποια λύση για το πρόβλημα για λόγους δημόσιας ασφάλειας και προστασίας από κινδύνους πυρκαγιών κατά την διάρκεια του θέρους.

Με την απαντητική σας επιστολή όμως, την οποία κοινοποιήσατε στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, στο Τοπικό Συμβούλιο Πικερμίου και στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, αντί να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για την διαχείριση του σοβαρού αυτού προβλήματος, προβαίνετε σε μία επίθεση εναντίον του Συνεταιρισμού μας, αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι ο χώρος που βρίσκεται το βαγόνι δεν ανήκει στην  ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, αλλά του Δήμου Ραφήνας ο οποίος έχει ασκήσει αγωγή κατά του Συνεταιρισμού.

Ο Συνεταιρισμός είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του κέντρου βάσει αποφάσεως του Εθνικού Κτηματολογίου και συνεπώς, άσχετα με την αγωγή του Δήμου, ο Συνεταιρισμός έχει την νομή του χώρου και βάσει της κείμενης νομοθεσίας έχει και την ευθύνη για την καλή κατάσταση και την ασφαλή λειτουργία του.

Στα πλαίσια αυτά ο Συνεταιρισμός είναι υποχρεωμένος να επιβλέπει τον χώρο της ιδιοκτησίας του, να τον συντηρεί και να φροντίζει για την ασφάλειά του και μάλιστα έχει αυξημένες ευθύνες γιατί στον χώρο αυτό, όπως γνωρίζετε, συγκεντρώνεται πολύς κόσμος για άθληση και ψυχαγωγία και κυρίως μικρά παιδιά ενόψει της παιδικής χαράς που βρίσκεται δίπλα στο βαγόνι.

Γι’ αυτό επανερχόμαστε πάλι στο θέμα του βαγονιού το οποίο χρησιμοποιείτε για την λειτουργία του εξωραϊστικού σας Συλλόγου και σας ζητάμε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών του προς τον σκοπό προστασίας των Ντραφιωτών και κυρίως των μικρών παιδιών καθώς και των αθλουμένων και των εν γένει επισκεπτών.     

Σε κάθε περίπτωση ο Συνεταιρισμός είναι στη διάθεσή σας για κάθε είδους περαιτέρω συνεννόηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το βαγόνι γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε η κατάσταση του βαγονιού δημιουργεί ανησυχία και ανασφάλεια και εγκυμονεί κινδύνους πυρκαγιών ειδικά το καλοκαίρι.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΡΩΜΑΙΟΥ – ΠΕΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις