Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η υλοτομία στη Μαυρολίμνη μετά από δυσκολίες

Ξεκίνησε η υλοτομία στη Μαυρολίμνη μετά από δυσκολίες

Δύο δύσκολα χρόνια πέρασαν με πολλές προσπάθειες για την υλοτομία η οποία γίνεται για πυροπροστασία και συντήρηση του κτήματος και επίσης για έσοδα. Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις και χρονοβόρα διαδικασία από το Δασαρχείο Κορίνθου μπορέσαμε επιτέλους να ξεκινήσουμε την υλοτομία στη Μαυρολίμνη.

Ξεκινήσαμε στις αρχές του 2018 με την ανάθεση εκπόνησης μελέτης στον δασολόγο κ Κονδύλη η οποία το θέρος του 2018 υπεβλήθη στη Διεύθυνση Δασών Κορινθίας. Η μελέτη εγκρίθηκε στο τέλος του χρόνου για το ένα δασοτεμάχιο και τον Φεβρουάριο 2019 για το δεύτερο δασοτεμάχιο, στη συνέχεια, και ενώ προχωρήσαμε άμεσα στον διορισμό των υλοτόμων, περιμέναμε για πολύ χρόνο το Δασαρχείο να προβεί στην εγκατάστασή τους στην έκταση και στην υπογραφή των σχετικών πρωτοκόλλων και ακολούθως ήμασταν πάλι στην αναμονή μέχρι το Δασαρχείο να προβεί στην προσημείωση των δένδρων που θα υλοτομηθούν.

Επιτέλους στο τέλος Ιουνίου άρχισε η υλοτομία.
Η διοίκηση του Συνεταιρισμού επισκέφτηκε πρόσφατα τη Μαυρολίμνη για να επιβλέψει την κατάσταση και την πρόοδο του έργου και συναντήθηκε με τον ένα υλοτόμο τον κ Μωραϊτη με τον οποίο περιηγήθηκε το κτήμα και είδε τα σημεία όπου έχουν κοπεί και είναι πεσμένα τα δένδρα, τα οποία πολύ σύντομα θα τεμαχιστούν και θα μεταφερθούν.

Επειδή απεδείχθη εκ των πραγμάτων ότι η υλοτομία είναι πολύ χρονοβόρα υπόθεση ένεκα της μεσολάβησης του Δασαρχείου η οποία απαιτείται από τον νόμο, η Διοίκηση απεφάσισε να κινήσει αμέσως την διαδικασία για τα υπόλοιπα δασοτεμάχια προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες για την υλοτομία από τις αρχές Σεπτέμβρη.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις