Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργοποίηση Επιτροπής Αξιοποίησης Μαυρολίμνης

Ενεργοποίηση Επιτροπής Αξιοποίησης Μαυρολίμνης

Η νέα Επιτροπή που προέκυψε από τις Αρχαιρεσίες του περασμένου Νοεμβρίου επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνεργάζεται στενά με την Διοίκηση για την προώθηση των θεμάτων της Μαυρολίμνης.

Σε πρόσφατη κοινή συνεδρίαση με παρουσία μελών της Διοίκησης, η πρόεδρος του Συνεταιρισμού ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής Αξιοποίησης κ Βασιλακοπούλου και τα παρόντα μέλη για το στάδιο που βρίσκονται σήμερα τα θέματα της Μαυρολίμνης και για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν ενόψει του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λουτρακίου και της αναμενόμενης σύντομα εγκρίσεώς του.

Η Διοίκηση, έχοντας το δικαίωμα από τον νόμο και το Καταστατικό να αναθέτει στις Επιτροπές Αξιοποίησης την διαχείριση και διεκπεραίωση συγκεκριμένου έργου, σε συνέχεια της ενημέρωσης, ανέθεσε στην Επιτροπή την επικαιροποίηση του μητρώου της Μαυρολίμνης και την  καταγραφή των δικαιωμάτων των δικαιούχων επί των μερίδων του κτήματος στα πλαίσια των ρυθμίσεων της νομοθεσίας που διέπει την Μαυρολίμνη.

Το μητρώο των Μαυρολιμνιωτών είναι μείζον θέμα που λόγω των εξελίξεων προέχει και πρέπει να τρέξει άμεσα γιατί σήμερα υπάρχουν κληρονόμοι αποβιωσάντων μελών που υπεισήλθαν στα δικαιώματά τους και φέρονται ως δικαιούχοι μερίδων, ολόκληρων η εξ αδιαιρέτου μαζί με άλλους κληρονόμους, ωστόσο παρά τις κατ’ επανάληψη ειδοποιήσεις του Συνεταιρισμού δεν έχουν ακόμη νομιμοποιηθεί με την προσκόμιση των απαιτούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων, με αποτέλεσμα στο μητρώο του Συνεταιρισμού να εμφανίζονται ακόμα ως δικαιούχοι τα άτομα που έχουν προ πολλού αποβιώσει.

Εξάλλου η πρόσφατη νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να τηρείται από τον Συνεταιρισμό επικαιροποιημένο ακριβές μητρώο για όλα τα μέλη και τους συνεταίρους και των δύο κτημάτων και μάλιστα ο νόμος επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση μη τηρήσεώς του.

Συνεπώς όσον αφορά την Μαυρολίμνη επείγει και από το νόμο αλλά και ενόψει της εξέλιξης του ΓΠΣ να νομιμοποιηθούν οι κληρονόμοι και να συγκεντρωθούν άμεσα πλήρη και ακριβή στοιχεία ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, τηλέφωνα, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και άλλα λεπτομερή στοιχεία των μελών και των δικαιωμάτων τους.

Το σοβαρό θέμα του μητρώου αφορά όλους τους Μαυρολιμνιώτες και όχι μόνο τους κληρονόμους και πρέπει να τακτοποιηθεί πριν την ολοκλήρωση του ΓΠ Σχεδίου, για να καθορισθούν οι δικαιούχοι και τα δικαιώματά τους σύμφωνα με την νομοθεσία και τις ρυθμίσεις που διέπουν το καθεστώς πολεοδόμησης της έκτασης.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η Επιτροπή Μαυρολίμνης να υποβοηθήσει το δύσκολο έργο της Διοίκησης με συχνές συνεδριάσεις από τον Σεπτέμβριο καθώς και παρουσία των μελών της στα γραφεία του Συνεταιρισμού για την διαχείριση αυτών  των θεμάτων.

Επιπλέον η πρόεδρος κ Βασιλακοπούλου θα παρίσταται σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια για να ενημερώνεται συστηματικά για την πορεία των θεμάτων της Μαυρολίμνης και να πληροφορεί τη Διοίκηση για την πρόοδο του ανατεθέντος έργου.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις