Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η προστασία του περιβάλλοντος στο Ντράφι είναι υπόθεση όλων

Η προστασία του περιβάλλοντος στο Ντράφι είναι υπόθεση όλων

 

Το Ντράφι είναι προνομιούχο από πολλές πλευρές και κυρίως λόγω γεωγραφικής θέσης γιατί βρίσκεται στην προστατευμένη θεσμικά περιοχή του  Πεντελικού που θεωρείται περιοχή ειδικού κάλλους. Παρά τα πολλά θετικά του, το φυσικό περιβάλλον, το ειδυλλιακό τοπίο, τα πολλά δένδρα, τους κήπους κλπ, το Ντράφι έχει και την αρνητική του πλευρά ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συσσώρευση ξερών κλαδιών και βλαστικών σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους, πεζοδρόμια, πλατείες, τριγωνάκια οικόπεδα κλπ, τα οποία μερικές φορές παραμένουν αρκετά στην περιοχή χωρίς να απομακρύνονται από τον Δήμο και το φαινόμενο αυτό το καλοκαίρι αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς ιδιαίτερα τις ημέρες με τις ψηλές θερμοκρασίες και τον δυνατό αέρα, ο οποίος είναι μόνιμος στο Ντράφι.

Ο Συνεταιρισμός έχει πολλές φορές επιστήσει την προσοχή των συνεταίρων του κατοίκων ότι πρέπει να τηρούν τον Κανονισμό καθαριότητας του Δήμου και τις εγκύκλιες οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ειδικά για τα βλαστικά που είναι το μεγάλο πρόβλημα του Ντραφιού, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τα βγάζουν στα πεζοδρόμιά τους παρά μόνον όταν πρόκειται να απομακρυνθούν είτε από τους ίδιους είτε από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Εξάλλου ο Συνεταιρισμός έχει πολλές φορές επισημάνει, με παρεμβάσεις του προς την Δημοτική Αρχή, τον κίνδυνο πυρκαγιών από την καθυστέρηση στην αποκομιδή των ξερών κλαδιών και χόρτων που παρατηρείται το καλοκαίρι.

Ένα επίσης απαράδεκτο φαινόμενο ανευθυνότητας είναι η εναπόθεση ξερών και βλαστικών υπολειμμάτων σε οικόπεδα, τα οποία θέλουμε να πιστεύουμε ότι γίνονται από τρίτους περαστικούς και όχι από κατοίκους της περιοχής.

Είναι γεγονός ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα δεν εξαρτάται μόνο από τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, αλλά είναι ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα που μας αφορά όλους. Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην  καθαριότητα, στην πυρασφάλεια, στην διαχείριση των προϊόντων κήπου κλπ οφείλουμε να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και συλλογικά, πολίτες και Δήμος.

Στις σύγχρονες κοινωνίες η προστασία του περιβάλλοντος διασφαλίζεται με κανόνες που καθορίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τις δύο πλευρές και συνεπώς τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι πολίτες πρέπει να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να διαχειρισθούν τα σοβαρά αυτά ζητήματα με συλλογικό πνεύμα ευθύνης και καλής συνεργασίας.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις