Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συσσωρευμένα προβλήματα Ντραφιού

Συσσωρευμένα προβλήματα Ντραφιού

Το πανέμορφο Ντράφι είναι από τις πιο προνομιούχες περιοχές της Αττικής, λόγω φυσικού κάλλους και έργων υποδομής. Είχε την τύχη με τον Συνεταιρισμό να γίνουν πρωτοφανή ποιοτικά έργα υψηλών προδιαγραφών, γι’ αυτό ονομάστηκε«Πρότυπος Πολιτεία». Πριν τριάντα χρόνια που η γύρω περιοχή ήτανε εντελώς υποβαθμισμένη το Ντράφι είχε λάμψη και μεγαλείο. Σήμερα η κατάστασή του χαρακτηρίζεται λίαν επιεικώς απογοητευτική που συνεχώς γίνεται χειρότερη, από συσσωρευμένα προβλήματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην έλλειψη ενδιαφέροντος από τον Δήμο.

Οι Ντραφιώτες παραπονούνται στον Συνεταιρισμό για τα καθημερινά προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και η Διοίκηση θεώρησε υποχρέωσή της να τα θέσει στους υποψηφίους Δημάρχους των Δημοτικών Συνδυασμών που συνάντησε, στους οποίους συμμετέχουν συνεταίροι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις Δημοτικές Εκλογές για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Τα προβλήματα αυτά επείγει να αντιμετωπιστούν ριζικά και αποτελεσματικά γιατί καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων.

 

Σημαντικότερα προβλήματα

Το πρόβλημα που δεσπόζει είναι η πλημμελής αποκομιδή βλαστικών και τα θέματα καθαριότητας συνολικά (διαχείριση απορριμμάτων, συστηματικός καθαρισμός δρόμων/πεζοδρομίων, συντήρηση πρασίνου, καθαρισμοί φρεατίων, ανάπτυξη της ανακύκλωσης κλπ). Επίσης οι κάτοικοι ενδιαφέρονται για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας (ύδρευση, Δεξαμενή, διαχείριση λυμάτων κλπ) την δημόσια ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την πυρασφάλεια. Ακόμα διαμαρτύρονται για την κακή κατάσταση και επικινδυνότητα του οδικού δικτύου από την χρόνια έλλειψη συντήρησης, την έλλειψη διαγράμμισης δύσκολων σημείων και στροφών, την έλλειψη έργων για συγκράτηση κατολισθήσεων, την έλλειψη δημοτικής συγκοινωνίας και ταχυδρομείου, τον ηλεκτροφωτισμό, κλπ.

Ζήτημα σοβαρό είναι και η αναβάθμιση του Δήμου με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, γιατί σήμερα που επαρχιακοί Δήμοι κάνουν χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει η πληροφορική και το διαδίκτυο, είναι τραγικό ο Ντραφιώτης να καλύπτει 15 χιλιόμετρα που σημαίνει απώλεια χρόνου, χρήματος και προσωπικής απασχόλησης για να πάρει ένα πιστοποιητικό η να πληρώσει ένα λογαριασμό.

Αυτό που ενοχλεί κυρίως τους Ντραφιώτες είναι ότι επιβαρύνονται με περισσότερα δημοτικά τέλη σε σχέση με άλλους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου και έχουν την χειρότερη μεταχείριση από την Δημοτική Αρχή στη διαχείριση βλαστικών και σε άλλες ζωτικές δημοτικές υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις