Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθηνά Γ. Πρόγιου - Υποψήφια Κοινοτική Σύμβουλος

 

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, Στην απόφαση για την υποψηφιότητά μου ως κοινοτικός σύμβουλος με τον ενιαίο συνδυασμό «Ενωτική Κίνηση Πικερμίου», που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία Θανάση Αδαμόπουλου, συνέβαλαν αποκλειστικά τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο Ντράφι, στην Διώνη και το Πικέρμι και το γεγονός ότι η συλλογική προσπάθεια και ενεργοποίηση όλων μας αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυσή τους, κάτι το οποίο αποδείχθηκε με την δραστηριοποίησή μας μέσω των ομάδων πολιτών των κατοίκων της περιοχής μας για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η θετική έκβαση στα θέματα ασφαλείας που είχαμε με δικές μου ενέργειες προς την ΓΑΔΑ. Δεσμεύομαι για τα παρακάτω θέματα που αφορούν την περιοχή μας:  − Διαχείριση βλαστικών υπολοίπων, δωρεάν και άμεση αποκομιδή, καθαρισμός χέρσων οικοπέδων και πεζοδρομίων − Δημοτική συγκοινωνία - σύνδεση με μετρό Παλλήνης − Συντήρηση οδικού δικτύου και οδοφωτισμού − Συντήρηση και έλεγχος υδατοδεξαμενών  − Καθαρισμός φρεατίων και επέκταση δικτύου ομβρίων − Επαρκές δίκτυο αποκομιδής απορριμμάτων − Κατασκευή υποδομής καναλιών υποδοχής καλωδίων ΟΤΕ, ΔΕΔΗΕ κλπ. − Πιστοποίηση παιδικών χαρών − Διαχείριση δημοτικού πρασίνου, φύτευση και δάσωση − Καθαρισμός και προστασία περιβάλλοντα χώρου καταρράκτη στο Ντράφι.

Πρόθεσή μου είναι να αποτελέσω την φωνή όλων εμάς που αντιλαμβανόμαστε και έχουμε βιώσει τις ανεπάρκειες και ολιγωρίες των δημοτικών αρχών. Η προβλεπόμενη λειτουργία των Κοινοτικών Συμβουλίων αποτελεί χρυσή ευκαιρία για να αποκτήσουν οι κάτοικοι της περιοχής μας ισχυρή φωνή και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιωματικά μας αναλογούν στον τομέα της πυρασφάλειας και πυροπροστασίας, της καθαριότητας, της δημόσιας και δημοτικής συγκοινωνίας, των υποδομών κ.ά. Φίλες και φίλοι, με αίσθημα ευθύνης σας καλώ να με ψηφίσετε επειδή διαθέτω την τεχνογνωσία και την εμπειρία αλλά και την πρόθεση να συμβάλλω έμπρακτα σε αυτή την μοναδική προσπάθεια εκφράζοντας την δική σας ενεργοποίηση για τα κοινά. 

 

Βιογραφικό Σημείωμα
ΔΡ. ΑΘΗΝΑ Γ. ΠΡΟΓΙΟΥ

 

Η Αθηνά Γ. Πρόγιου είναι παντρεμένη με τον Νικόλαο Πατσατζή, Δρα Μηχανολόγο-Μηχανικό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ERGOTRAK Α.Ε. και μητέρα δύο παιδιών. Κατοικεί στο Ντράφι από το 2007. Έχει σπουδάσει Φυσική στο ΑΠΘ, κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα D.E.A. στην Χημεία της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και την Φυσική Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Paris VII και διδακτορικό δίπλωμα στο πεδίο της Περιβαλλοντικής Μηχανικής από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι συνιδρύτρια, μέτοχος και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας ΑΞΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕ και έχει σημαντική εμπειρία μέσω της συμμετοχής της σε περισσότερα από 100 εθνικά και ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην χάραξη περιβαλλοντικής πολιτικής, στην ατμοσφαιρική ρύπανση, στην κλιματική αλλαγή, στην βιομηχανική επικινδυνότητα και στην διαχείριση κρίσεων από μεγάλα ατυχήματα και φυσικές καταστροφές. Επίσης, έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα διαχείρισης έργων, συντονισμού και διοίκησης, έχοντας συντονίσει σημαντικά εθνικά και ευρωπαϊκά έργα ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε θέματα της ειδικότητάς της. Συνεργάζεται με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς. Είναι Επιστημονικός Συνεργάτις του ΕΜΠ και, μεταξύ άλλων, κύριο μέλος της ομάδας του ΕΜΠ για την απογραφή των εκπομπών θερμοκηπικών αερίων από το 2007. Επίσης είναι εμπειρογνώμων  και αξιολογήτρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε προτάσεις μεγάλων έργων στον τομέα της αέριας ρύπανσης και των επιπτώσεων της στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον (7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ και Horizon 2020). Είναι αξιολογήτρια σε επιστημονικά περιοδικά στα πεδία της ειδικότητάς της και έχει άνω των 30 επιστημονικών δημοσιεύσεων. Έχει συμβάλει με την τεχνογνωσία της και τις ενέργειές της στην αποτροπή της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή Ροσολίμου, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί και ασχοληθεί με διάφορα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα το Ντράφι στα πλαίσια της ενεργού συμμετοχής της στις ομάδες για την Δημόσια Ασφάλεια και τις Συγκοινωνίες του Δικτύου Επικοινωνίας Κατοίκων στο Ντράφι. 
 
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλ.: 2108223083
e-mail: ap@axonenviro.gr 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις