Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντραφιώτες Συνεταίροι μας υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές

Ντραφιώτες Συνεταίροι μας υποψήφιοι στις Δημοτικές εκλογές

 

Δυναμική συμμετοχή κατοίκων συνεταίρων μας παρατηρήθηκε στις Δημοτικές εκλογές. Όπως πληροφορηθήκαμε, μέλη μας πήραν την πρωτοβουλία να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι σε Δημοτικούς Συνδυασμούς που διεκδικούν τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, γιατί αισθάνθηκαν την ανάγκη να βοηθήσουν για να αντιμετωπισθούν τοπικά προβλήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των ιδίων και των συνανθρώπων τους.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα μέλη μας, απεφάσισαν συνειδητά να λάβουν ενεργό μέρος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές γιατί αισθάνονται ότι η περιοχή τους είναι εγκαταλελειμμένη και ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ουσιαστική φροντίδα σε βασικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους όλοι οι υποψήφιοι και θεωρούν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ριζική αντιμετώπισή τους είναι η καθαριότητα, κυρίως σε ότι αφορά την διαχείριση ξερών και βλαστικών, η δημόσια υγεία, η προστασία του περιβάλλοντος, η  ασφάλεια και η πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής.

Ειδικά η προστασία του περιβάλλοντος που έχει σχέση και με την προστασία από κινδύνους πυρκαγιών, έχει ανησυχήσει πολύ σοβαρά τους Ντραφιώτες υποψηφίους μετά τις περσινές φωτιές στο Μάτι, γιατί την κρίσιμη εκείνη περίοδο, κατά την οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι φυσούσε και τρομερά δυνατός αέρας, η επικινδυνότητα πυρκαγιάς στο Ντράφι είχε αυξηθεί κατακόρυφα ενόψει και των ξερών κλαδιών και βλαστικών, που είχανε αφεθεί σε τεράστιους σωρούς σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους και η απομάκρυνσή τους καθυστερούσε υπερβολικά από τον Δήμο.

Από πλευράς δημόσιας υγείας, οι υποψήφιοι είναι προβληματισμένοι  με το πόσιμο νερό και τα λύματα της περιοχής και θεωρούν ότι στο μεν πόσιμο νερό είναι απαραίτητο να διασφαλισθεί με επιστημονικές μεθόδους και με τα κατάλληλα έργα η αξιολόγηση της ποιότητάς του, ενώ όσον αφορά τα λύματα πρέπει απαραιτήτως να βρεθούν λύσεις για την σωστή διαχείριση των λυμάτων και των αποβλήτων της περιοχής.

Ο Συνεταιρισμός σύμφωνα με πάγια τακτική του παραμένει ουδέτερος σε ζητήματα εκλογικών και πολιτικών προτιμήσεων των μελών του. Εξάλλου τα θέματα αυτά δεν εντάσσονται στις αρμοδιότητές του γιατί ο Συνεταιρισμός είναι θεσμικός φορέας κοινωνικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, που λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό και ασχολείται με την προώθηση και επίλυση θεμάτων των μελών του που αφορούν το πεδίο αξιοποίησης και οικιστικής ανάπτυξης.

Παρόλα αυτά όμως ο Συνεταιρισμός συμμερίζεται τις επιθυμίες των μελών του οι οποίοι αγωνιούν για το αύριο και για τα προβλήματα της περιοχής τους και χαιρετίζει με ικανοποίηση τις πρωτοβουλίες τους να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές, ευχόμενος σε όλους καλή επιτυχία.

 

------------------

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για το Πικέρμι είναι ο κ Ι Ζερίτης Βιομήχανος, επίτιμο μέλος του Δ.Σ και επίτιμος πρόεδρος της Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι, ο κ Ι Αγγελονίδης αναπληρωτής καθηγητής ΣΕΦΑΑ – ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι, οι οποίοι κατεβαίνουν με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ της οποίας επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο κ Χριστόπουλος και ο κ. Φ Τζουμέρκας, Χημικός τ. Δ/ντης Ελέγχου Ποιότητας και Προστασίας Νερού της ΕΥΔΑΠ, μέλος της Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι, ο οποίος κατεβαίνει με τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ της οποίας επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος είναι ο κ Βασιλόπουλος.

Φυλλάδια, σημειώματα και βιογραφικά των υποψηφίων συνεταίρων μας  έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού μας μαζί με τους αντίστοιχους Δημοτικούς Συνδυασμούς και υποψηφίους Δημάρχους.

Επίσης έχουν αναρτηθεί και τα προγράμματα των Δημοτικών Παρατάξεων με τις οποίες κατεβαίνουν υποψήφιοι οι συνεταίροι μας.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις