Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

05/05/2019 - Ενέργειες για την ασφάλεια του κέντρου

Ενέργειες για την ασφάλεια του κέντρου

 

Για την ασφάλεια και ομαλή λειτουργία του κέντρου, πέρα από την συντήρηση και τον ευπρεπισμό του, η Διοίκηση επιβλέπει συστηματικά τον χώρο γιατί συγκεντρώνεται πολύς κόσμος και ιδίως μικρά παιδιά.

Δίπλα στην Παιδική χαρά βρίσκεται από το 1997 το βαγόνι του ΗΣΑΠ που τοποθετήθηκε με την συγκατάθεση του Συνεταιρισμού για τις ανάγκες του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η ΕΡΙΚΕΙΑ», το οποίο πλέον επί πολλά χρόνια δεν χρησιμοποιείται ούτε συντηρείται από Σύλλογο, με αποτέλεσμα να έχει εγκαταλειφθεί τελείως στην τύχη του και να γίνεται στόχος φαινομένων βανδαλισμού από άγνωστα διερχόμενα πρόσωπα.

Επειδή οι κάτοικοι ανησυχούν από την κατάσταση του βαγονιού, εστάλη επιστολή στον Εξωραϊστικό προκειμένου, για λόγους δημόσιας ασφάλειας αλλά και για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς κατά την διάρκεια του θέρους, να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Συνεταιρισμού για ενημέρωση των μελών.

 

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ο «ΠΑΝ» Σ.Π.Ε.

ΖΗΝΩΝΟΣ 4α – 5ος ΟΡ. - ΓΡΑΦ.1 – 10431 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. & FAX.: 2105236627 - ΤΗΛ. 2105268364
ΚΙΝ: 6977207738

Αθήνα, 5-5-2019
Αρ.Πρωτ.:  024
e-mail: opanspe@otenet.gr
gromeou@otenet.gr
www.opanspe.gr

 

                      

ΠΡΟΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «Η ΕΡΙΚΕΙΑ»

ΠΡΟΕΔΡΟ  κ. ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙΤΗ

ΝΤΡΑΦΙ Τ.Θ. 920 , 19009 ΡΑΦΗΝΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΟΣ  6 , 19009 ΡΑΦΗΝΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΗ κ Δ.ΔΕΛΤΣΙΔΗ

 

 

ΘΕΜΑ: Ενέργειες για την ασφάλεια του χώρου κεντρικών λειτουργιών στο

             Ντράφι – Επικίνδυνη κατάσταση Βαγονιού.

 

Στο Πολεοδομικό Κέντρο το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού και φιλοξενεί αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δράσεις των Ντραφιωτών γίνονται συστηματικά εργασίες συντήρησης και περιποίησης για να διατηρείται ο χώρος ασφαλής και σε καλή κατάσταση. Ήδη εντός της εβδομάδος ο Συνεταιρισμός προχωράει εν όψει και της θερινής περιόδου στην αποψίλωση και καθαρισμό στα γήπεδα τένις και μπάσκετ και στην Παιδική Χαρά ενώ ακολουθούν επισκευές και βελτιώσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις (φιλέ τένις, ηλεκτρικός πίνακας, φωτισμός, μπασκετάκια, συρματοπλέγματα, παγκάκια, όργανα αθλοπαιδιών κλπ).

Εξάλλου για λόγους ασφάλειας μέλη της Διοίκησης επιβλέπουν συστηματικά τον χώρο των γηπέδων και της Παιδικής Χαράς ελέγχοντας την καλή και ομαλή κατάσταση των κεντρικών λειτουργιών,  ειδικά δε μετά τα απαράδεκτα φαινόμενα βανδαλισμού από αγνώστους που παρατηρήθηκαν στο κέντρο, για τα οποία η Διοίκηση έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων αρχών, ο Συνεταιρισμός έχει εντείνει τον έλεγχο του πολεοδομικού κέντρου, που προσελκύει πολύ κόσμο και ιδίως γονείς με μικρά παιδάκια και αθλούμενους, ώστε να υπάρχει ασφάλεια όλων αυτών που έρχονται για άθληση, ξεκούραση και ψυχαγωγία

-----------------

Όπως γνωρίζετε στον χώρο του κέντρου δίπλα από την Παιδική Χαρά βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια ένα βαγόνι του ΗΣΑΠ. Το βαγόνι τοποθετήθηκε το 1997 με την συγκατάθεση του Συνεταιρισμού, ως ιδιοκτήτη του χώρου, για τις ανάγκες του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η ΕΡΙΚΕΙΑ» και στην εγκατάσταση του βαγονιού είχανε πρωτοστατήσει οι συνεταίροι μας κ.κ Ζερίτης, Χολέβας και Καφόπουλος καθώς και οι αείμνηστοι Ν. Πάλλας και Φ. Σφαέλλος και για πολλά χρόνια το βαγόνι αποτελούσε χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς του χώρου και του Συνεταιρισμού.

 

Σήμερα δυστυχώς το βαγόνι αποτελεί θλιβερό θέαμα που φιλοξενεί μόνο grafity αγνώστων και βρίσκεται παραμελημένο και σε άθλια κατάσταση, με έντονα τα σημάδια εγκατάλειψης, γιατί έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές, όχι μόνο από την παντελή έλλειψη συντήρησης και επιτήρησης αλλά και από ενέργειες κάθε είδους διερχόμενων ανθρώπων, αγνώστων στην περιοχή καθώς και από διάφορες ενέργειες βανδαλισμού που σημειώθηκαν κατά καιρούς στο χώρο, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αποκρουστική εικόνα στους επισκέπτες του πολεοδομικού κέντρου.

Είναι γεγονός ότι ο Εξωραϊστικός δεν έχει χρησιμοποιήσει για χρόνια το βαγόνι, το οποίο τοποθετήθηκε στον χώρο με την συναίνεση του Συνεταιρισμού για τις δραστηριότητες του συλλόγου, και επιπλέον είναι εμφανές από την εικόνα ερήμωσης και καταστροφής που παρουσιάζει ότι δεν έχει επιδειχθεί από τον Εξωραϊστικό επί σειρά ετών, καμιά απολύτως φροντίδα και επίβλεψη.

Έτσι το βαγόνι παραμένει ανοιχτό με σπασμένα παράθυρα, γεμάτο βρωμιές και εντελώς κατεστραμμένο από την χρόνια έλλειψη συντήρησης και από ενέργειες βανδαλισμού αγνώστων και μάλιστα εκφράζονται φόβοι από τους κατοίκους ότι πιθανόν να συγκεντρώνονται ύποπτα πρόσωπα τα οποία κάνουν χρήση ουσιών.

 

Επειδή τα φαινόμενα βανδαλισμού και οι ζημιές έγιναν σε έκταση που ανήκει στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, η Διοίκηση άσκησε όπως όφειλε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Αστυνομία Ραφήνας και σας ενημέρωσε για τις ενέργειές της ενώπιον των αρμοδίων αρχών, για το ενδεχόμενο ότι και εσείς από την πλευρά σας πιθανόν να θέλατε να προβείτε σε τυχόν ενέργειες της αρμοδιότητος σας.

Μάλιστα για λόγους ασφάλειας και αποτροπής τέτοιων φαινομένων ζητήσαμε από την Αστυνομία Ραφήνας να διαθέσουν περιπολικά για φύλαξη της περιοχής, ενώ αποταθήκαμε και στους συνεταίρους μας Ντραφιώτες για να μας ενημερώνουν αν αντιληφθούν ασυνήθιστες κινήσεις ή παρουσίες προσώπων, αυτοκινήτων κλπ ή για οτιδήποτε περίεργο συμβαίνει στο χώρο.

 

Ωστόσο όπως αντιλαμβάνεσθε η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση με το βαγόνι δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Για να γίνει το Ντράφι η πόλη που όλοι αξίζουμε, με ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον, δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε συμπεριφορές που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας. Έχουμε συλλογική ευθύνη και είμαστε υποχρεωμένοι να προβαίνουμε στη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση δυσάρεστων και επικίνδυνων καταστάσεων.

Ενόψει των ανωτέρω, επειδή η αρμοδιότητα και ευθύνη για την καλή κατάσταση του βαγονιού ανήκει στον Εξωραϊστικό, θα παρακαλούσαμε το συντομότερο δυνατόν να προβείτε στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του και να  αναλάβετε στο εξής συστηματικά την συνεχή συντήρηση και έλεγχο αυτού ώστε να μην αποτελεί πλέον το βαγόνι ανοιχτό χώρο όπου μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Γιατί όταν το βαγόνι λειτουργεί, χρησιμοποιείται και συντηρείται δεν θα αποτελεί πλέον αντικείμενο βανδαλισμών και παραβατικών φαινομένων.

Επιπλέον η συστηματική συντήρηση και η διατήρησή του σε καλή κατάσταση δεν θα διαταράσσει και δεν θα επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής,  κυρίως όμως θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και ανασταλτικά σε ενέργειες υπόπτου προελεύσεως και σε φαινόμενα βανδαλισμού εξασφαλίζοντας με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο την ασφάλεια των Ντραφιωτών και των επισκεπτών και κυρίως των μικρών παιδιών και των αθλούμενων.

 

Τέλος, σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε πλέον να κάνετε χρήση του βαγονιού ή αδυνατείτε ή δεν σκοπεύετε να προβείτε στην αποκατάσταση των ζημιών και στη συντήρηση αυτού, θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για να υπάρξει από κοινού συνεννόηση για την τύχη του βαγονιού και την περαιτέρω ορθή διαχείριση του προβλήματος, κατ’ αρχήν για λόγους ευπρεπισμού και καθαριότητας του χώρου, κυρίως όμως για λόγους δημόσιας ασφάλειας καθώς και προστασίας από κινδύνους πυρκαγιών κατά την διάρκεια του θέρους.

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΡΩΜΑΙΟΥ – ΠΕΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις