Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

26/06/2017 - Σύσκεψη για Πυροπροστασία στο Ντράφι

Ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς προήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου στο ΚΑΠΗ Πικερμίου, με θέμα τα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή του Πικερμίου, τις γύρω περιοχές και όλο το Δήμο ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του Καλοκαιριού, ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις πυρκαγιές.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αντηλλάγησαν απόψεις σε εποικοδομητικό κλίμα επικοινωνίας και διαλόγου με κοινή επισήμανση των παρισταμένων την αναγκαιότητα λειτουργίας του  πυροφυλακείου στην Διώνη, απ’ όπου εποπτεύεται όλο το Πικέρμι και την επιτακτική ανάγκη άμεσης δραστηριοποίησης των φορέων για την στελέχωση του, καθώς η πυροφύλαξη θα άρχιζε την Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Τον συντονισμό της σύσκεψης είχε η Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου – Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος  κ. Τζωρτζίνα Λεγάκη, ενώ ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος κ. Αντώνιος Παλπατζής, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, ο επικεφαλής της Διοικούσης Επιτροπής  της ΕΘΟΡΠ κ. Απόστολος Ασβεστάρης καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων.

Την Διοίκηση του Συνεταιρισμού εκπροσώπησαν οι κκ Χρήστος Χολέβας, Προϊστάμενος Εποπτικού Συμβουλίου και ο κ. Στυλιανός Πλέτσης, Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου επιβεβαιώνοντας με την παρουσία τους την μέχρι τώρα άριστη συνεργασία μας με τους συναρμόδιους φορείς.

Ο Συνεταιρισμός, με γνώμονα την εμπειρία που έχει αποκτηθεί τα προηγούμενα χρόνια θα συμμετάσχει και φέτος ενεργά στη συνολική προσπάθεια, τόσο σε προληπτικό πεδίο για πρόληψη-αποτροπή δυσάρεστων καταστάσεων, όσο και σε δεύτερο επίπεδο για άμεση επέμβαση και  κινητοποίηση όταν αυτό κριθεί σκόπιμο.
Επειδή η εκδήλωση μιας πυρκαγιάς δεν έχει όρια στην εξάπλωση της, ο Συνεταιρισμός θα είναι σε επιφυλακή όλο το καλοκαίρι σε συνεργασία και συντονισμό με τους υπολοίπους φορείς για την καλύτερη πυροπροστασία και ασφάλεια της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις