Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

30/06/2018 - Εκδήλωση Ε.Β.Ε.Α. 2018 - «Βιώσιμη Ανάπτυξη σε εκτάσεις Οικοδομικών Συνεταιρισμών»

 

Εκδήλωση Ε.Β.Ε.Α.-2018  «Βιώσιμη Ανάπτυξη σε εκτάσεις Οικοδομικών Συνεταιρισμών»

Την 3η Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ, εκδήλωση επιστημονικού ενδιαφέροντος που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας  και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ., ο Συλλογικός Φορέας των Οικοδομικών Συνεταιρισμών, με θέμα "Το νέο κοινωνικοοικονομικό και περιβαλλοντικό πεδίο της βιώσιμης ανάπτυξης – Οικιστικές Αναπτύξεις και Επενδύσεις σε εκτάσεις Ο.Σ."

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη εισαγωγή εκ μέρους της Πρόεδρου της Διοικητικής Επιτροπής κ Ρωμαίου, η οποία αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο και στις παρεμβάσεις του Συλλογικού Φορέα με τις οποίες οι Ο.Σ. αναγνωρίζονται πλέον από την πολιτεία ως σημαντικοί φορείς, με σπουδαίο ρόλο στην κοινωνία, στην προστασία του περιβάλ-λοντος και στην ανάπτυξη.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά της Προέδρου στον εποικοδομητικό διάλογο που έχει αναπτύξει ο Φορέας με το Υπουργείο μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κύριο Σταθάκηο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα των Ο.Σ. και εξεδήλωσε την  βούλησή του για την προώθησή τους. Μάλιστα κατά την συνάντηση, με εντολή του Κυρίου Υπουργού αποφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Επιτροπής με τη συμμετοχή του Συλλογικού Φορέα για περαιτέρω διερεύνηση και επίλυση προβλημάτων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κ Γλυκερία Σιούτη, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η πολεοδόμος κυρία Σταυρούλα Αγρίου, η οποία είχε ορισθεί εκπρόσωπος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Σταθάκη και ο κ.Αραβώσης, Αναπληρωτής καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων βουλευτές και εκπρόσωποι σχεδόν των περισσότερων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και συλλογικο-τήτων, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι ΟΤΑ, καθώς και μέλη Διοικήσεων των Συνεταιρισμών και συνεταιριστές.
 

Η εκδήλωση ήτανε υψηλού επιστημονικού επιπέδου και διεξήχθη σε πολιτισμένο κλίμα. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα ζητήματα των Ο.Σ. αντιμετωπίστηκαν θετικά από τους πολιτικούς των διαφόρων κομμάτων που παρακολούθησαν την εκδήλωση και εκδηλώθηκε ευρεία συναίνεση για την επίλυσή τους γιατί πέρα από το μεγάλο κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους έργο, οι Ο.Σ. μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη με τις οικιστικές αναπτύξεις των εκτάσεών τους.

Σύντομα θα ακολουθήσει δελτίο τύπου του Συλλογικού Φορέα στο οποίο θα αναφερθούν λεπτομέρειες από τις ομιλίες των ομιλητών οι οποίες υπήρξαν κατά γενική ομολογία άκρως ενημερωτικές, χρήσιμες και ενδιαφέρουσες από επιστημονικής πλευράς  .

Ήδη υπάρχει ρεπορτάζ στην διαδικτυακή πύλη www.ecopress.gr


 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις