Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

24/06/2018 - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Απολογισμού 24-6-2018

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού για τα πεπραγμένα της Διοίκησης έτους 2017,με παρουσία μελών κι από τα δύο κτήματα.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με την καθιερωμένη ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης από την Πρόεδρο, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον Συνεταιρισμό το έτος που πέρασε και στις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή τους.

Για την Μαυρολίμνη παρουσιάστηκε η συνεχής ανοδική πορεία του κτήματος, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, καθώς έγιναν βήματα προόδου σε όλα τα ανοιχτά θέματα που οδηγούν σταθερά προς την αξιοποίηση του κτήματος.

Έγινε εκτενής αναφορά στην συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου για την βελτίωση του Δασικού Δικτύου Μαυρολίμνης ο οποίος δέχθηκε μετά από προσπάθειές μας να αναλάβει την μισή δαπάνη του έργου, το οποίο μάλιστα θα κατασκευάσει ο Δήμος με δικά του συνεργεία οπότε θα περιοριστεί σημαντικά το κόστος του έργου.

Έγινε επίσης διεξοδική ενημέρωση του Σώματος για την εξέλιξη του Γ.Π.Σ. Λουτρακίου, στο οποίο έκλεισε οριστικά ο κύκλος των βελτιωτικών παρεμβάσεων και βρίσκεται πλέον στην Περιφέρεια για την τελική έγκριση, καθώς επίσης και για τα προγραμματισμένα βελτιωτικά έργα υποδομών του Δήμου στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, το Σώμα ενημερώθηκε για την επικαιροποίηση της υλοτομίας, για την οποία ξεκίνησαν οι διαδικαστικές ενέργειες για την έκδοση της σχετικής άδειας, για την ενίσχυση της φύλαξης του κτήματος εν όψει καλοκαιριού για λόγους πυροπροστασίας και για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών που βρίσκεται προ των πυλών, αλλά καθυστέρησε για τεχνικούς λόγους, με την οποία θα τερματιστεί το διαδικαστικό σκέλος για την αξιοποίηση του κτήματος.

Για το Ντράφι, που έχει διαφορετικά θέματα από την Μαυρολίμνη γιατί η περιοχή κατοικείται, μεγάλο μέρος της ενημέρωσης επικεντρώθηκε στις δράσεις της Διοίκησης για βελτίωση καθημερινών ζητημάτων που απασχολούν σοβαρά τους κατοίκους και μολονότι τα θέματα αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων δημόσιων Αρχών και Φορέων της Κεντρικής Διοίκησης, του Δήμου, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΑΣΑ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ κλπ, ωστόσο τα μέλη μας εξακολουθούν να απευθύνονται στον Συνεταιρισμό και να ζητούν την συνδρομή του.

Το σώμα ενημερώθηκε για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της Διοίκησης, που αντιμετωπίζει πάντα με υπευθυνότητα τα αιτήματα των μελών, για να καλυφθούν καθημερινές ανάγκες και προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Ντραφιώτες, όπως καθαριότητα, δημόσια υγεία, ασφάλεια, αποκατάσταση οδικού δικτύου, θέματα δεξαμενής και νερού, φωτισμό, πυρασφάλεια, καθαρισμό φρεατίων, αποχέτευση κλπ, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δρομολογημένες επαφές που έχει ξεκινήσει ο Συνεταιρισμός, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, για καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων συγκοινωνίας της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας.
Εξάλλου, στα πλαίσια διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του, ο Συνεταιρισμός αναπτύσσει συνεργασίες με Θεσμικούς Φορείς και Αρχές για προώθηση τοπικών και γενικότερων θεμάτων, ενώ η παρεμβατική δράση του Συλλογικού Φορέα των Ο.Σ., στον οποίο ο Συνεταιρισμός έχει πρωτεύοντα ρόλο μεταξύ των ιδρυτικών μελών, έχουν  αναδείξει τον ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό σκοπό των Ο.Σ. και τις τεράστιες αναπτυξιακές τους προοπτικές. Απόρροια της δυναμικής αυτής, αποτελούν οι επαφές του Συλλογικού Φορέα με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ για σύσταση ομάδας εργασίας  με σκοπό την προώθηση θεμάτων των Ο.Σ..

Στο πλαίσιο της εκτενούς ενημέρωσης των μελών, η εκδήλωση – ομιλία που ολοκλήρωσε τις εργασίες της φετινής Γ.Σ. με θέμα «Επιτρεπτές Επεμβάσεις στα Δάση» και ομιλητή τον γνωστό και διακεκριμένο Δασολόγο κ Κωνσταντίνο Κραββαρίτη, π. αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ικανοποίησε ιδιαίτερα το Σώμα  καθώς η ομιλία του κ Κραββαρίτη, ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική πάνω στα ζητήματα επιτρεπτών επεμβάσεων σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα, ώστε να διαφυλαχθούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα το περιβάλλον και ο φυσικό μας πλούτος σε συνδυασμό με την κάλυψη των αναγκών των σύγχρονων κοινωνιών και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, που εξυπηρετούν το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.
Την εκδήλωση τίμησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Βουλευτής Κεφαλλονιάς, εκπροσωπούμενη από τον κ. Λομπρέτα ο οποίος μετέφερε γραπτό μήνυμα της κ Βουλευτού που διαβάστηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης.
Για μια ακόμα φορά, μας τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος επί σειρά ετών παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών, στέκεται σταθερά δίπλα τους και παρέχει την πολύτιμη και αποτελεσματική συνδρομή του στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους.

Οι εργασίες του σώματος διεξήχθησαν σε ήπιο πολιτισμένο κλίμα, με ζωηρό ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή του κόσμου, ενώ ο Ισολογισμός 2017 και τα Πεπραγμένα της Διοίκησης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία με ποσοστό 93,00% στο σύνολο των παρόντων μελών.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις