Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

12/06/2017 - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση Απολογισμού 2017

Στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την χρήση της οποίας παραχώρησε ευγενώς ο Πρόεδρος ΔΣΑ κ Βασίλειος Αλεξανδρής, έγινε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού για τα πεπραγμένα της Διοίκησης έτους 2016, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, όπου μας τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη μας και από τα δύο κτήματα.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης από την Πρόεδρο, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον Συνεταιρισμό το έτος που πέρασε και στις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή τους.

Για το Ντράφι μεγάλο μέρος της ενημέρωσης επικεντρώθηκε στις δράσεις της Διοίκησης για βελτίωση καθημερινών ζητημάτων που απασχολούν και ταλαιπωρούν τους κατοίκους (καθαριότητα, δημόσια υγεία, αποκατάσταση οδικού δικτύου, θέματα δεξαμενής και νερού, φωτισμός, συγκοινωνία, πυρασφάλεια, καθαρισμός φρεατίων, αποχέτευση κλπ) ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις νέες δομές που έχει ξεκινήσει ο Συνεταιρισμός, σε συνεργασία με την Νέα Δημοτική Αρχή, για καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης έγινε αναλυτική αναφορά στις παρεμβάσεις που γίνονται συστηματικά από τον Συνεταιρισμό προς την Αστυνομία και την Δημοτική Αρχή για την ασφάλεια των Ντραφιωτών μετά τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων, ενώ το ενδιαφέρον του σώματος κορυφώθηκε όσον αφορά στην πορεία του ρυμοτομικού, όπου έγινε εκτεταμένη ενημέρωση για το στάδιο που βρίσκεται σήμερα και τις αιτίες που το κρατούν ακόμα σε εκκρεμότητα, παρά τις συνεχείς και έντονες προσπάθειες της Διοίκησης.

Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις στην προώθηση του ρυμοτομικού, μεγάλο μέρος των εκκρεμοτήτων έχει κλείσει μετά από αγώνα της Διοίκησης, η οποία ουδέποτε εγκατέλειψε τις προσπάθειες για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, τουναντίον οι αντιξοότητες χαλύβδωσαν ακόμα περισσότερο την βούλησή της να φέρει εις πέρας το ρυμοτομικό, η έγκριση του οποίου θα αναμορφώσει ριζικά το επίπεδο ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Έτσι ανακοινώθηκε στο σώμα, που ακούστηκε με ευχαρίστηση από τους Ντραφιώτες, ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο, με ενέργειες που έχουν ήδη προγραμματισθεί, θα γίνει η επανεκκίνηση και ενεργοποίηση του ρυμοτομικού καθόσον έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες και έχει ανοίξει ο δρόμος για την προώθηση και οριστική επίλυση του μεγάλου αυτού κεφαλαίου.

Για την Μαυρολίμνη παρουσιάστηκε η συνεχής ανοδική πορεία του κτήματος, η οποία, παρά τις γενικότερες συνθήκες, υπόσχεται ένα καλύτερο αύριο, καθώς πλησιάζει ο χρόνος που η αξιοποίηση του κτήματος γίνεται πραγματικότητα.

Παρουσιάστηκαν όλοι οι ευνοϊκοί παράγοντες που συνηγορούν υπέρ της θετικής διαδρομής του κτήματος, το αίσιο τέλος με τον Γολγοθά στην Περιφέρεια και το Δασαρχείο Κορίνθου, η βελτίωση του οδικού δασικού δικτύου, η αναμενόμενη έγκριση της μελέτης από το Δασαρχείο, η χρηματοδότηση των βελτιωτικών έργων από την Δημοτική Αρχή, η πρόοδος του Γ. Π. Σ. Λουτρακίου κ.λ.π..

Τονίστηκε επίσης η ευνοϊκή ή επιρροή που έχει στην Μαυρολίμνη η εξέλιξη της ευρύτερης πολεοδομικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας  για ανάρτηση και κύρωση δασικών χαρτών, που αποτέλεσε βασικά και την εισαγωγή στην παρουσίαση-εκδήλωση «Ανάπτυξη Παραθεριστικών Οικισμών και Προστασία του Περιβάλλοντος» με ομιλητή τον χωροτάκτη μελετητή κ Σαπουλίδη Βασίλη, η ομάδα του οποίου εκπονεί το Γ.Π.Σ. Λουτρακίου.

Εξάλλου, στα πλαίσια διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του, ο Συνεταιρισμός αναπτύσσει συνεργασίες με ΟΤΑ, θεσμικούς Φορείς, Αρχές, Οργανισμούς κλπ για προώθηση τοπικών και γενικότερων θεμάτων, ενώ οι δυναμικές παρεμβάσεις του Συλλογικού Φορέα των Ο.Σ., στον οποίο ο Συνεταιρισμός έχει πρωτεύοντα ρόλο μεταξύ των ιδρυτικών μελών, έχουν αναδείξει τον ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό σκοπό των Οικοδομικών Συνεταιρισμών και τις τεράστιες αναπτυξιακές τους προοπτικές.

Τις εργασίες του σώματος τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος επί σειρά ετών παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα των οικοδομικών συνεταιρισμών, στέκεται σταθερά δίπλα τους και παρέχει την πολύτιμη και αποτελεσματική συνδρομή του στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους.

Οι εργασίες του σώματος διεξήχθησαν σε ήπιο πολιτισμένο κλίμα, με ζωηρό ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή του κόσμου, ενώ ο Ισολογισμός 2016 και τα Πεπραγμένα της Διοίκησης εγκρίθηκαν με απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία των παρευρισκομένων (σε ποσοστό 98,6%) με μειοψηφία μόνο μίας ψήφου από το σύνολο των παρόντων μελών.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις