Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

03/04/2017 - Εναρμόνιση Καταστατικών Ο.Σ.

 

 

Θρίαμβος της συλλογικής δράσης

 

Πλήρης δικαίωση του μεγάλου και δίκαιου αγώνα του Συλλογικού Φορέα με ψήφιση τροπολογίας με την οποία τίθεται προθεσμία 12 μηνών για την εναρμόνιση των καταστατικών των Οικοδομικών Συνεταιρισμών στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις».

Το αίσιο αποτέλεσμα έρχεται να επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά την χρησιμότητα και τα θετικά αποτελέσματα των κοινών αγώνων, του ομαδικού πνεύματος συνεργασίας και της συλλογικής δράσης .
Εξάλλου αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του Συλλογικού μας Φορέα ο οποίος επιπλέον έχει αιτήματα κοινωνικού χαρακτήρα, δίκαια και νόμιμα μα πάνω απ’ όλα αγωνίζεται για θέματα που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες ευρέως φάσματος πολιτών, χαμηλών κυρίως εισοδημάτων, που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο κοινωνικός αγώνας του Φορέα μας αντιμετωπίστηκε με ευαισθησία από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και το θετικό αποτέλεσμα επετεύχθη με τη συνεργασία και αμέριστη συμπαράσταση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου.

Ωστόσο η μερίδα του λέοντος στην επιτυχή έκβαση του αγώνα μας και στην ψήφιση της ευεργετικής ρύθμισης ανήκει δικαιωματικά στην Βουλευτή Κεφαλληνίας & Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ κ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία ετοίμασε και κατέθεσε την τροπολογία-προσθήκη για την παράταση της προθεσμίας εναρμόνισης των καταστατικών των Ο.Σ. την οποία υπερψήφισαν τα κόμματα του Κοινοβουλίου.

Με τις θετικές αυτές εξελίξεις οι Ο.Σ. παίρνουν μία βαθιά ανάσα γιατί από την μη εναρμόνιση κινδύνευαν να διαλυθούν μολονότι λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας με τραγικότερη συνέπεια την ανεπανόρθωτη ζημιά των χιλιάδων απλών πολιτών μελών τους.

Επιπλέον οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί αισιοδοξούν με τις εξελίξεις γιατί έγινε ένα σημαντικό βήμα με το οποίο καταξιώνονται ακόμα περισσότερο οι κοινοί αγώνες του Συλλογικού  Φορέα, ο οποίος ισχυροποιεί τον πολυσύνθετο κοινωνικό του ρόλο.
Παράλληλα εκδηλώνεται εμφανής μεταστροφή της Πολιτείας και της κοινής γνώμης υπέρ των Ο.Σ. και όλα δείχνουν ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να ανοίξει ο δρόμος και για άλλες παρεμβάσεις που θα δώσουν λύσεις σε ανοιχτά κοινωνικά θέματα που ταλαιπωρούν τους Ο.Σ. και τα μέλη τους.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις