Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

23/09/2021 - Τακτική Γενική Συνέλευση Συνεταιρισμού

 

Τακτική Γενική Συνέλευση Συνεταιρισμού

Η Τακτική Γενική Συνέλευση για τα πεπραγμένα της Διοίκησης έτους 2020 και τον προϋπολογισμό έτους 2021 πραγματοποιήθηκε πάλι στα γραφεία μας στις 28 Ιουλίου 2021 κι όχι στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας όπως συνήθως, με αυστηρά μέτρα προστασίας και παρουσία μελών και από τα δύο κτήματα.

Σύμφωνα με πάγια τακτική, οι εργασίες ξεκίνησαν με ευρεία ενημέρωση από την πρόεδρο για τα θέματα του Συνεταιρισμού το έτος που πέρασε και για τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπισή τους.

Στην αρχή της ομιλίας της η πρόεδρος αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς με τα μέλη που αναπτύχθηκε με την πανδημία. Όπως επεσήμανε η πρόεδρος κατά την διάρκεια της καραντίνας αυξήθηκε κατακόρυφα η τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία η οποία μετά την χαλάρωση των μέτρων συνέχισε  αυξανόμενη και δείχνει πλέον να παγιώνεται γιατί εξυπηρετεί καλύτερα τους συνεταίρους.

Το σώμα εστίασε το ενδιαφέρον του στην Μαυρολίμνη λόγω της πυρκαγιάς του Μαΐου. Αν και τα μέλη μας είχαν ενημερωθεί με ηλεκτρονικά μηνύματα και εκτενή άρθρα στην ιστοσελίδα, τέθηκαν πολλά ερωτήματα από τους παρόντες και έγινε εκτεταμένος ενημερωτικός διάλογος γύρω από τα θέματα της Μαυρολίμνης με την νέα κατάσταση.

Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος, ο Συνεταιρισμός μας ανέπτυξε ενιαίο μέτωπο με άλλους Ο.Σ. και τοπικούς πληγέντες και έγιναν συλλογικές παρεμβάσεις σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο και Κεντρική Διοίκηση και επισπεύστηκαν τα αντι-πλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στα καμένα. Ήδη προχώρησε η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα από το Δασαρχείο και μετά την έγκρισή της από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αρχίσει η κατασκευή έργων.

Τα αντιδιαβρωτικά έργα είναι απαραίτητα για να συγκρατηθούν οι σπόροι που χρειάζονται για την φυσική αναγέννηση των δασικών εκτάσεων που καίγονται για πρώτη φορά. Σύμφωνα με την γνώμη ειδικών και δασολόγων, το κτήμα σε δύο-τρία χρόνια θα επανέλθει στην φυσική του κατάσταση χωρίς χρονοβόρα έργα αναδάσωσης.

Όσον αφορά την περαιτέρω εξέλιξη του κτήματος, αυτή εξαρτάται από την έγκριση του ΓΠΣ Λουτρακίου που αναμένεται σύντομα καθόσον η έκταση έχει ενταχθεί στο ΓΠΣ Λουτρακίου ως περιοχή ΠΑΙΠ (Περιοχή Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης/Ιδιωτικής Πολεοδόμησης) του Ν 4280/2014 που έχει ρυθμίσεις για τις εκτάσεις Ο.Σ..

Κλείνοντας την ενημέρωση για την Μαυρολίμνη η Πρόεδρος αναφέρθηκε στα 500 αγροτικά στρέμματα του κτήματος που, όταν θα αποχαρακτηρισθούν με τις αντιρρήσεις του Συνεταιρισμού στους Δασικούς χάρτες, θα γίνει άρση της αναδάσωσης αυτών και θα προχωρήσει η πολεοδομική τους εξέλιξη άσχετα από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Στο Ντράφι υπάρχουν τελείως διαφορετικά προβλήματα γιατί πρόκειται για κατοικημένη περιοχή γιαυτό η ενημέρωση επικεντρώθηκε στις ενέργειες που γίνονται για την βελτίωση τοπικών ζητημάτων που απασχολούν σοβαρά τους κατοίκους συνεταίρους μας και σχετίζονται με την καθαριότητα, την δημόσια υγεία, το νερό, την ασφάλεια και τα τελευταία χρόνια με την πυρασφάλεια.

Το φετινό θέρος με τις επικίνδυνες κλιματολογικές συνθήκες ο Συνεταιρισμός εκτός από τον καθαρισμό των χώρων της ιδιοκτησίας του προχώρησε στην κινητοποίηση των οικοπεδούχων για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και η δράση αυτή στο εξής, μετά από απαίτηση κατοίκων και οικοπεδούχων, θα συνεχίζεται μόνιμα την θερινή περίοδο για την ευαισθητοποίηση των μελών στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως για την πυροπροστασία της περιοχής.

Με αφορμή ανάφλεξη μετασχηματιστή της ΔΕΗ στη λεωφόρο Δωριέων και επειδή στο Ντράφι υπάρχουν 19 κολώνες της ΔΕΗ με μετασχηματιστές, μετά από διαμαρτυρίες και αιτήματα μελών ο Συνεταιρισμός έκανε παρεμβάσεις στην Πυροσβεστική Παλλήνης και την ΔΕΗ οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται ενέργειες του Συνεταιρισμού για επέκταση των συγκοινωνιακών γραμμών στο Ντράφι, για αποκατάσταση προβλημάτων νερού και δικτύου ύδρευσης, για συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών, για τις κατολισθήσεις και τα προβλήματα στην οδό Κέκροπος, για τις νέες δράσεις στο κέντρο που πλέον από τη νέα σεζόν ο τρόπος λειτουργίας των αθλοπαιδιών θα οργανωθεί καλύτερα για την εξυπηρέτηση των μελών και σε άλλες ενέργειες προς τις Αρχές για την ικανοποίηση αιτημάτων των μελών.

Λόγω της καραντίνας και των απαγορευτικών μέτρων δεν έγιναν δύο χρόνια οι αθλητικές εκδηλώσεις του τουρνουά τένις καθώς και εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα στο κέντρο για την ικανοποίηση των Ντραφιωτών.

Όσον αφορά στην αγωγή του Δήμου κατά του Συνεταιρισμού, η Πρόεδρος ανέφερε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να προχωρήσει η ματαιωθείσα δίκη για την όρκιση του πραγματογνώμονα για να τελειώσει επιτέλους η δικαστική εμπλοκή με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κέντρου και να μπορέσει να τρέξει το ρυμοτομικό.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο γύρω από την ένδικη διαφορά με τον Δήμο τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα ότι υπήρξε δημόσια τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτά, όπως έχει συμβεί και με άλλα ανυπόστατα δημοσιεύματα στο παρελθόν με τα οποία επιχειρήθηκε κατά καιρούς παραπληροφόρηση και ενορ-χηστρωμένη επίθεση κατά του Συνεταιρισμού με στόχο την δυσφήμισή του, τα οποία τελικά έπεσαν στο κενό χωρίς καμιά ανταπόκριση από τον κόσμο.

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στα έργα απορροής ομβρίων στο Ντράφι στα οποία θα προχωρήσει ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, εκτελώντας μελέτη που είχε εκπονήσει ο Συνεταιρισμός για να αντιμετωπισθούν προβλήματα από τα όμβρια σε ιδιοκτησίες του οικισμού.

Επειδή τα μέλη ζήτησαν συνδρομή του Συνεταιρισμό στο κατασκευαστικό σκέλος του έργου, τις χωματουργικές εργασίες, την θέση των αγωγών ομβρίων, τις πιθανές διενέξεις με όμορες ιδιοκτησίες κλπ ο Συνεταιρισμός καθησύχασε εγγράφως τους Ντραφιώτες ότι η μελέτη του Συνεταιρισμού με την οποία θα εκτελεσθούν τα έργα του Δήμου διασφαλίζει την σωστή εκτέλεση των έργων, ενώ ο Κανονισμός του Συνεταιρισμού που έχει ενσωματωθεί στα συμβόλαιά τους διασφαλίζει πλήρως τους ιδιοκτήτες κατά την εκτέλεση των έργων.

Εξάλλου ο Συνεταιρισμός διαβεβαίωσε τους Ντραφιώτες ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και όπως συμβαίνει πάντα θα είναι στη διάθεσή τους σε περίπτωση που τον χρειασθούν.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε και έκλεισε με τις ενέργειες του Συνεταιρισμού και τη μεσολάβησή του σε δημόσιους φορείς και άλλες αρχές για την διευθέτηση πολλών μεμονωμένων θεμάτων και κυρίως τοπικών προβλημάτων στο Ντράφι  στα οποία οι κάτοικοι συνεταίροι μας ζητούν την συνδρομή μας.

Οι εργασίες του σώματος διεξήχθησαν σε πολιτισμένο κλίμα.

Τα Πεπραγμένα της Διοίκησης, ο Ισολογισμός 2020 και ο προϋπολογισμός 2021 εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις