Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

30/03/2017 - Νέα παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων

 

Νέα παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων

Για το οπτικοακουστικό υλικό της συνεδρίασης πατήστε εδώ

Κλιμάκιο της Διοικητικής Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλογικού Φορέα των Ο.Σ. της «Επιτροπής Πρωτοβουλίας & Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.» προσήλθε εκ νέου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την 15-03-2017, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Επιτροπής Κυρίου Μάκη Μπαλαούρα, εξέθεσε εν συντομία τις απόψεις της και υπέβαλε γραπτό υπόμνημα ενώπιον της Επιτροπής, επί σχεδίου νόμου στο οποίο υπήρχε ρύθμιση για τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς.

Ειδικότερα στο τρέχον σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά και άλλες διατάξεις» περιεχότανε τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία προέβλεπε προθεσμία 12 μηνών από την δημοσίευση του νόμου για την εναρμόνιση των καταστατικών των Ο.Σ.

Συγκεκριμένα, το περιεχόμενο ολόκληρης της τροπολογίας είναι το ακόλουθο :

  1. Τίθεται προθεσµία δώδεκα (12) µηνών από τη δηµοσίευση του παρόντος νόµου για την εναρµόνιση των καταστατικών των οικοδοµικών συνεταιρισµών, οι οποίοι δεν έχουν λυθεί και εκκαθαρισθεί, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 4030/2011(Α΄ 249), όπως ισχύει.
  2. Για την εναρµόνιση, οι οικοδοµικοί συνεταιρισµοί υποχρεούνται, πέραν των λοιπών στοιχείων που προβλέπονται από τις κείµενες διατάξεις και στην προσκόµιση φορολογικής ενηµερότητας στο αρµόδιο Ειρηνοδικείο.
  3. Τα τελευταία τέσσερα εδάφια της παρ. 14 του άρθρου 39 του ν. 4030/2011, όπως προστέθηκαν µε την παρ. 3 και 4 του άρθρου 36 του ν. 4223/2013 (Α΄ 287), αντικαθίστανται ως εξής:

«Σε περίπτωση µη συµµόρφωσης οικοδοµικού συνεταιρισµού στην υποχρέωση εναρµόνισης του καταστατικού του εντός της ως άνω προθεσµίας, ο συνεταιρισµός διαλύεται αυτοδίκαια. Η διάλυση αναγνωρίζεται µε πράξη του Ειρηνοδίκη, µετά από αίτηση της αρµόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονοµικών ή οποιουδήποτε έχοντος έννοµο συµφέρον. Η πράξη του Ειρηνοδίκη καταχωρίζεται στο µητρώο της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 1667/1986 (Α΄ 196), και κοινοποιείται αµελλητί στην ως άνω Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονοµικών, εφαρµόζεται δε αναλόγως και η διάταξη του τρίτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 1667/1986.»

Για το οπτικοακουστικό υλικό της συνεδρίασης πατήστε εδώ

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις