Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

30/06/2021 - Ενέργειες Διοίκησης για τη φωτιά στο Σχοίνο - Ευρεία τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή Δημάρχου Λουτρακίου

 

Ενέργειες Διοίκησης για τη φωτιά στο Σχοίνο
Ευρεία τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή Δημάρχου Λουτρακίου

Μετά την φωτιά στα Γεράνια οι πληγέντες κινητοποιήθηκαν άμεσα και ανέπτυξαν ενιαία κίνηση πληγέντων για να προχωρήσουν συλλογικά και συντονισμένα σε παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς σε όλα τα επίπεδα.

Η ενιαία κίνηση στην οποία συμμετέχουν Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί Λουτρακίου, μέλη οικισμών, ιδιοκτήτες εκτάσεων, τοπικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς προχώρησαν ήδη στις πρώτες τοπικές παρεμβάσεις στο Τοπικό Συμβούλιο Πισσίων και το Δασαρχείο Κορίνθου και προετοιμάζονται για κοινές ενέργειες προς τον Δήμο Λουτρακίου, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παράλληλα όλοι οι ανωτέρω αρμόδιοι φορείς του κράτους έχουν από την πρώτη στιγμή δραστηριοποιηθεί για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα και οι τραγικές συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά, που ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και ήδη πραγματοποίησαν ευρεία τηλεδιάσκεψη όπου συζητήθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και οι παρεμβάσεις που χρειάζονται στις πληγείσες περιοχές.

Στην ευρεία τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ Σ. Πέτσας, οι  Υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας κκ Ν. Ταγαράς και Γ. Αμυράς οι  Περιφερειάρχες Αττικής κ Γ. Πατούλης και Πελοποννήσου κ Π. Νίκας και άλλοι αρμόδιοι μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ Γ. Γκιώνης.

Σχετικά με τις ανωτέρω ενέργειες της Διοίκησης Κεντρικής, Τοπικής και Περιφερειακής ακολουθεί αυτούσιο το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Λουτρακίου.

 


 

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις