Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

01/07/2016 - Ο Συλλογικός Φορέας σε Εκδήλωση για τα Δασικά Θέματα

Ο Συλλογικός Φορέας σε Εκδήλωση για τα Δασικά Θέματα

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πεντέλης-Μελισσίων Σύσκεψη-Ενημέρωση για τον νέο νόμο 4389/27-5-2016 σχετικά με την κύρωση των Δασικών Χαρτών.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Πεντέλης κ Δημητρίου Στεργίου- Καψάλη, ενώ ο  Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Γιάννης Τσιρώνης παρουσίασε στη συνέχεια το Κεφ.Θ’ του Ν.4389/27-5-2016, οι διατάξεις του οποίου αφορούν τους Δασικούς Χάρτες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ Γιάννης Μπαλάφας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Νικόλαος Τόσκας, Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και τοπικών παραγόντων της περιοχής.

Την Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ. εκπροσώπησε η Συντονίστρια και Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ Ρωμαίου, η οποία μετά την εκδήλωση συνάντησε μαζί με άλλους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς, μέλη του Συλλογικού Φορέα, τον Υπουργό κ Γιάννη Τσιρώνη και αντάλλαξαν απόψεις σε εγκάρδιο κλίμα πάνω στα θέματα των Ο.Σ., όπως διαμορφώνονται υπό το καθεστώς ισχύος του νέου νόμου.

Ο Υπουργός κ Γιάννης Τσιρώνης ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Συλλογικού Φορέα για άμεση συνάντηση με τους Ο.Σ. προκειμένου να συζητήσουν εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την προώθηση των εκκρεμών ζητημάτων των Ο.Σ., σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ανωτέρου Νόμου.

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει σύντομα συνάντηση και με τον Δήμαρχο κ Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, με τον οποίο η Διοίκηση του Συνεταιρισμού  διατηρεί άριστες σχέσεις συνεργασίας, προκειμένου να συζητήσουν τοπικά θέματα του Ντραφιού, καθώς και γενικότερα θέματα Ο.Σ.  δεδομένου ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πεντέλης – Μελισσίων βρίσκονται ιδιωτικές εκτάσεις πολλών Οικοδομικών Συνεταιρισμών.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις