Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

10/09/2009 - Ονοματοδοσία Ντραφιού - Έργο Κυριάκου Πόθου

 

Ονοματοδοσία Ντραφιού 
Έργο Κυριάκου Πόθου

Για την ονοματοθεσία του Ντραφιού ο Συνεταιρισμός τίμησε τον κ Κυριάκο Πόθο ο οποίος επιμελήθηκε και έφερε εις πέρας το σημαντικό αυτό έργο.

Για την Τιμητική Διάκριση η Διοίκηση απένειμε στον κ Πόθο τιμητική πλακέτα. Επίσης του έδωσε τιμητική επιστολή και επίσημο έγγραφο για την ονοματοθεσία του Ντραφιού στο οποίο γίνεται συνοπτική αναφορά του έργου του.

Ακολουθεί αυτούσιο το επίσημο έγγραφο ονοματοθεσίας.

 

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο «ΠΑΝ» Σ.Π.Ε.
ΖΗΝΩΝΟΣ 4α – 5ος ΟΡ. - ΓΡΑΦ.1 – 10431 ΑΘΗΝΑ                     Αθήνα, 29-10-2009
ΤΗΛ. & FAX.: 2105236627 - ΤΗΛ. 2105238364
www.opanspe.gr - e-mail: opanspe@otenet.gr   

Αρ. Πρωτ. 262

 

Ονοματοδοσία Ντραφιού

 

Το πρόγραμμα ονοματοδοσίας, το οποίο επιμελήθηκε και διεκπεραίωσε ο κ. Κυριάκος Πόθος, εγκρίθηκε με αποφάσεις των αρμοδίων καταστατικών οργάνων του Συνεταιρισμού και ακολούθως εγκρίθηκε και από την Κοινότητα Πικερμίου, με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο Υπουργείο από το οποίο έλαβε την τελική του έγκριση και προωθήθηκε η εφαρμογή του στην πράξη.

Ο Συνεταιρισμός κατασκεύασε όλα τα μεγάλα τεχνικά έργα υποδομής με άριστες πολεοδομικές προδιαγραφές. Χαράχτηκαν και κατασκευάστηκαν μεγάλοι δρόμοι και πεζοδρόμια, πλατείες, τεράστια πάρκα, χώροι ειδικών χρήσεων για πλήρη κάλυψη των κοινωνικών αναγκών των Ντραφιωτών, ολοκληρωμένα δίκτυα ύδρευσης, τηλεφωνοδότησης κ.λπ..

Η περιοχή αναπτύχθηκε με οργανωμένη δόμηση στην οποία προηγήθηκε η υποδομή των κατοικιών γι’ αυτό ο Συνεταιρισμός φρόντισε να καθιερώσει αντίστοιχα και ένα υψηλού επιπέδου σύστημα ονοματοδοσίας των δρόμων, το οποίο θα προσέδιδε επιπλέον ποιοτικές προδιαγραφές στην ήδη προνομιούχο περιοχή με το άφθονο φυσικό κάλλος, η οποία γι’ αυτό το λόγο βαπτίστηκε δίκαια με τον τίτλο "πρότυπος πολιτεία".

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ολόκληρη η περιοχή του Ντραφιού έχει χωρισθεί σε έξι συνοικίες οι οποίες έχουν λάβει ονομασίες από την αρχαία και νεώτερη Ελληνική ιστορία μας. Οι συνοικίες αυτές είναι: α) Αρχαίων Ποιητών, β) Αρχαίων Πολιτικών και Στρατιωτικών, γ) Αρχαίων Φιλοσόφων, δ) Ιστορικών Μαχών, ε) Αρχαίων Ηρώων και στ) Ελληνικής Επανάστασης 1821.

Σε κάθε μία από τις ανωτέρω συνοικίες οι δρόμοι έχουν λάβει ονόματα από μεγάλες προσωπικότητες της εποχής και σπουδαία ιστορικά γεγονότα σχετικά με την ονομασία της κάθε συνοικίας.

Τα ονόματα των δρόμων αντλήθηκαν από την αρχαία και νεώτερη ιστορία του τόπου μας ώστε να τιμηθεί το αρχαίο και αθάνατο ελληνικό πνεύμα και το ένδοξο παρελθόν μας.

Αναμφισβήτητα το καθεστώς ονοματοδοσίας που διαμορφώθηκε στο Ντράφι με τις ανωτέρω υψηλές προδιαγραφές, αποτελεί ένα έργο πολιτισμού και ποιότητας που προσδίδει ιδιαιτερότητα, αίγλη αλλά και μοναδικότητα στην περιοχή γιατί είναι φαινόμενο που δεν θα το συναντήσει κανείς σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας.

Το έργο έχει αποτυπωθεί σε χάρτη της περιοχής και έχει αναρτηθεί σε μεγάλους πίνακες στις δύο εισόδους του κτήματος Ντράφι, όπου αναγράφεται στο κάτω μέρος το όνομα του κ. Κυριάκου Πόθου.

Για το έργο έχουν ακουσθεί μόνο θετικές κριτικές. Μεταξύ των άλλων, ο τοπικός τύπος της Πεντέλης έχει αφιερώσει μεγάλο δημοσίευμα και έχει αναφερθεί με πολύ κολακευτικά σχόλια για το έργο.

Για την διαχείριση και ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου απαιτήθηκε από τον κ. Πόθο συστηματική και επίπονη προσπάθεια για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΡΩΜΑΙΟΥ - ΠΕΤΣΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις