Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ                                                        
ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ                                          Αθήνα  23-1-2020
Ζήνωνος 4α  T
.K. 10431 - ΑΘΗΝΑ                                             Αρ.Πρωτ.: 07
Τηλ.: 2105236627  – 2107629974                                  email: 
opanspe@otenet.gr
Κιν: 6977207738                                                                            gromeou@otenet.gr
                                                                                                 webwww.opanspe.gr

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ
Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς
Μέλη Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης

 

Αγαπητά μέλη ο Συλλογικός Φορέας βρίσκεται στην τελική ευθεία μιας σειράς επαφών, συνεννοήσεων και συνεργασιών με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ασκώντας παράλληλα δυναμικές παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση για την επίλυση του παράνομου και εξοντωτικού φόρου του ΕΝΦΙΑ που έχει επιβληθεί στις εκτάσεις μας, οι οποίες παραμένουν ως γνωστόν ανεκμετάλλευτες και αναξιοποίητες, σε παρατεταμένη κατάσταση στασιμότητας  επί δεκαετίες, χωρίς δική μας ευθύνη.

Την απερίγραπτη ταλαιπωρία την βιώνουμε όλοι γιατί ο ΕΜΦΙΑ δεν έχει πλήξει ανεπανόρθωτα μόνο τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς, αλλά έχει τεράστιες τραγικές συνέπειες και στις Διοικήσεις τους με τις παράνομες και απαράδεκτες κατασχέσεις ατομικών τραπεζικών λογαριασμών των Προέδρων ΔΣ, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε τις ατομικές τους περιουσίες ένεκα του ΕΝΦΙΑ, που δεν οφείλουν οι ίδιοι, αλλά ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός του οποίου είναι Πρόεδροι.

Όπως σας ενημερώσαμε με την πρόσκληση & την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της 30-1-2020, εξεδόθη ήδη απαλλακτική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείο με την οποία κρίθηκε άκυρη (άρα παράνομη) η κατάσχεση σε τραπεζικό λογαριασμό Προέδρου Ο.Σ. για ΕΝΦΙΑ του Συνεταιρισμού του .

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης το κυρίαρχο θέμα που θα συζητηθεί εξονυχιστικά και από κάθε πλευρά θα είναι ο ΕΝΦΙΑ και ο τρόπος ρύθμισης του ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη και το απαλλακτικό σκεπτικό της απόφασης, που αναμφίβολα ευνοεί τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς και ταυτίζεται πλήρως με τις απόψεις μας.

Για το ζήτημα αυτό επανααναρτάται στην ιστοσελίδα www.opanspe.gr σχετικό άρθρο που είχε ανέβει προ τριετίας με τίτλο «Ατελείωτος Γολγοθάς με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α των Οικοδομικών Συνεταιρισμών. Παράνομες δεσμεύσεις ατομικών τραπεζικών λογαριασμών Διοικήσεων για οφειλές ΕΝ.Φ.Ι.Α Συνεταιρισμών», το οποίο είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ γιατί η Δικαστική απόφαση δέχεται και συντάσσεται απόλυτα με τις απόψεις που από τότε ισχυριζόμασταν, ότι δηλαδή οι δεσμεύσεις-κατασχέσεις των ατομικών λογαριασμών των Προέδρων των Ο.Σ.  ήτανε παράνομες.

Επειδή το θέμα είναι μείζον και μας αφορά όλους γιατί μετά την απόφαση του Δικαστηρίου ανοίγει πλέον ο δρόμος για την επίλυση με νομοθετική ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ, η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.

 

Με εκτίμηση
Γεωργία Ρωμαίου
Πρόεδρος Διοικητικής Επιτροπής
Επιτροπής Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις