Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση Συλλογικού Φορέα με τον Βουλευτή Σ. Καλαφάτη

Συνάντηση Συλλογικού Φορέα με τον Βουλευτή Σ Καλαφάτη

Η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης» στα πλαίσια προώθησης των ανοιχτών κοινωνικών θεμάτων των Οικοδομικών Συνεταιρισμών έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις προς την νέα πολιτική ηγεσία και στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης και παρακολουθεί στενά την εξέλιξή τους σε υπηρεσιακό επίπεδο, ενώ πραγματοποιεί και επαφές με πολιτικά πρόσωπα και φορείς της Κεντρικής Διοίκησης για την υποστήριξή τους.

Πρόσφατα, κλιμάκιο του Συλλογικού Φορέα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ  κ Σταύρο Καλαφάτη για να τον ενημερώσει για τα σοβαρά ζητήματα των  Ο.Σ. και τις προσπάθειες που κάνει ο Συλλογικός Φορέας για την επίλυσή τους και να ζητήσει την συνδρομή του.

Εξάλλου είναι ευρύτερα γνωστό ότι ο κ Καλαφάτης  γνωρίζει σε βάθος τα θέματα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών από την εποχή που υπήρξε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την περίοδο 2012-2013 όταν ακόμη ο Συλλογικός Φορέας ήτανε στα σπάργανα γιατί είχε αρχίσει να δημιουργείται και αριθμούσε μόλις λίγες δεκάδες μέλη.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι την περίοδο Υπουργίας του κ Καλαφάτη αρχίσανε στο ΥΠΕΚΑ οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις για να διαμορφωθεί ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα εγγυάτο μια βιώσιμη ισορροπία ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική συνοχή και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα είχε ξεκινήσει ο χωρικός σχεδιασμός και ο εκσυγχρονισμός του χωροταξικού συστήματος, ενώ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η πολιτεία έδειξε ενδιαφέρον στα ζητήματα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών και της ιδιωτικής πολεοδόμησης και υπήρξε σχεδιασμός για να αναπτυχθούν παρεμβάσεις που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες πολεοδόμησης και θα προσφέρουν λύσεις σε οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

Χαρακτηριστική άλλωστε υπήρξε η τοποθέτηση του τότε Υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ, κ Καλαφάτη σε ομιλία του σε Οικονομικό Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στις 4 Δεκεμβρίου 2012 με τίτλο "Η Ελληνική Οικονομία : Μεταρρύθμιση κράτους - Ο ακρογωνιαίος λίθος για επενδύσεις και ανάπτυξη» όπου ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι .. υπήρχε στον άμεσο σχεδιασμό της τότε Κυβέρνησης η προώθηση μιας αναπτυξιακής μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας, που αφορούσε στη ρύθμιση του χωροταξικού, εξαιρετικά σημαντική για την επανεκκίνηση της πολεοδομικής και οικοδομικής δραστηριότητας, με παράλληλη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, που επικεντρωνότανε στα ζητήματα των οικοδομικών συνεταιρισμών και της ιδιωτικής πολεοδόμησης.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό κλίμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων πάνω στα ζητήματα των Ο.Σ.. Ο κ Καλαφάτης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη των θεμάτων και για την πορεία του Συλλογικού Φορέα, ο οποίος πλέον ξεπερνά τους διακόσιους Ο.Σ. πανελλαδικά  και υποσχέθηκε την αμέριστη συνδρομή του και την προσωπική του παρέμβαση για την  επίλυση  των  προβλημάτων τους.

Μεταξύ των δύο πλευρών αποφασίστηκε να συνεχισθεί η αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας και ενημέρωσης για την υποστήριξη και προώθηση των θεμάτων των Οικοδομικών Συνεταιρισμών.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις