Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Συνάντηση με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο 

Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών

Στα πλαίσια προώθησης των ανοιχτών θεμάτων των Οικοδομικών Συνεταιρισμών η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης» πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Σκοπός της συνάντησης ήτανε το φλέγον ζήτημα της εναρμόνισης καταστατικών των Ο.Σ. που ο Συλλογικός Φορέας προσπαθεί δυόμιση χρόνια με επανειλημμένες παρεμβάσεις προς την Διοίκηση και ακόμη δεν έχει δοθεί νομοθετικά παράταση προθεσμίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αρκετοί Ο.Σ. και επιπροσθέτως να απειλούνται με διάλυση βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Όπως τονίσαμε στον αξιότιμο κύριο Γενικό Γραμματέα η καθυστέρηση στην εναρμόνιση των καταστατικών προκλήθηκε από συγκυριακούς λόγους και όχι από αμέλεια ή ευθύνη των Οικοδομικών Συνεταιρισμών.

Συνεπώς λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα και της ευαισθησίας του ζητήματος, ζητήσαμε από τον εκπρόσωπο της  Πολιτείας να ικανοποιηθεί το αίτημα ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους Ο.Σ. να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους για να ολοκληρώσουν την στεγαστική αποκατάσταση των χιλιάδων πολιτών μελών τους, ώστε να μην αδικηθούν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, και μάλιστα μετά από αναμονή τόσων δεκαετιών.

Επιπλέον, λόγω της αναπτυξιακής διάστασης του θέματος το κράτος δεν πρέπει στην τρέχουσα συγκυρία να αποκλείσει την συμμετοχή τω Ο.Σ. στο αναπτυξιακό πεδίο που ανοίγεται με την νέα Κυβέρνηση, γιατί η αξιοποίηση των εκτάσεών τους θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο κ. Τριαντόπουλος άκουσε με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα και κατά την συνάντηση αναπτύχθηκε εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος πάνω στα ζητήματα των Οικοδομικών Συνεταιρισμών τα οποία γνώριζε σε βάθος και ήτανε άριστα ενημερωμένος από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον κ. Τριαντόπουλο στην κοινωνική διάσταση των Ο.Σ. που εξυπηρετούν στεγαστικές ανάγκες χιλιάδων οικογενειών και προσέγγισε με κατανόηση το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ο.Σ. και τους κινδύνους που διατρέχουν αν δεν εναρμονισθούν τα καταστατικά τους και υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράστασή του στο αίτημά μας.

Συγχρόνως έγινε και εκτεταμένη συζήτηση γύρω από τις αναπτυξιακές προοπτικές που υπόσχονται οι εκτάσεις των Ο.Σ., οι οποίες με την αξιοποίησή τους μπορούν να εξασφαλίσουν εισροή κεφαλαίων για έργα και αναπτυξιακές υποδομές, κυρίως στην περιφέρεια, που θα ενεργοποιήσουν τον κατασκευαστικό κλάδο και θα ωφελήσουν πολλαπλώς τις τοπικές κοινωνίες.

Εξάλλου ο αναπτυξιακός προορισμός των Ο.Σ. κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις δράσεις της Πολιτικής Ηγεσίας η οποία προχωράει με γοργούς ρυθμούς αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για την αναζωπύρωση της Ελληνικής οικονομίας.

Η συνάντηση υπήρξε πολύ θετική. Πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα ενώ έγινε ουσιαστική συζήτηση και προσέγγιση του προβλήματος. Ο κ. Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει το αίτημα και θα προσπαθήσει για την επίλυσή του γιατί είναι ένα ζήτημα βαθειά κοινωνικό που θα εξυπηρετήσει πολλούς συμπολίτες μας, τα μέλη των Ο.Σ. ενώ παράλληλα η επίλυση του αιτήματος θα βοηθήσει την αναπτυξιακή δυναμική των Ο.Σ. η οποία ταυτίζεται απόλυτα με τους αναπτυξιακούς στόχους της παρούσας Κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις