Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

15/06/2019 - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 12-6-2019

Ετήσια Τακτική  Γενική Συνέλευση   

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού για τον απολογισμό της Διοίκησης για το έτος 2018.

Όπως κάθε φορά, οι εργασίες ξεκίνησαν με αναλυτική ενημέρωση  του σώματος από την Πρόεδρο του Δ.Σ  εφ’ όλης της ύλης για τα ζητήματα και των δύο κτημάτων του Συνεταιρισμού και για τις ενέργειες που έκανε η Διοίκηση το περασμένο έτος για την αντιμετώπισή τους.

Για την Μαυρολίμνη η ενημέρωση αφορούσε κυρίως τις προοπτικές που ανοίγονται για την αξιοποίηση του κτήματος, τώρα που τελειώνει το Γ.Π.Σ. Λουτρακίου και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δημάρχου κ. Γκιώνη για τα θέματα  των Συνεταιρισμών της περιοχής του.

Τα μέλη ενημερώθηκαν επίσης για το κτηματολόγιο της Μαυρολίμνης, το οποίο ήδη ολοκληρώθηκε, παρά την παράταση προθεσμίας, με  δήλωση του Συνεταιρισμού στις 17-5-2019, στο αρμόδιο γραφείο κτηματογράφησης στη Αθήνα για τις περιφερειακές ανάγκες όλης της χώρας, συνοδευόμενη από πλήρη φάκελο με αναλυτικά στοιχεία για την συνολική ιδιοκτησία της Μαυρολίμνης.

Έγινε επίσης αναφορά στην υλοτομία της έκτασης που εντάσσεται στις ενέργειες πυροπροστασίας και συντήρησης του κτήματος και συγχρόνως αποφέρει έσοδα, η οποία μετά από διαδικαστικές καθυστερήσεις από το Δασαρχείο Κορίνθου, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, ενώ η αποκατάσταση του δασικού δικτύου όσον αφορά τον κεντρικό οδικό άξονα του κτήματος, με την συμμετοχή του Δήμου στη δαπάνη του έργου, η οποία καθυστέρησε λόγω των Δημοτικών εκλογών, έχει δρομολογηθεί και πρόκειται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Εξάλλου η πυρασφάλεια του κτήματος, ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος για τον Συνεταιρισμό, εξασφαλίζεται με την ολοήμερη παρουσία των δύο φυλάκων μας ολόκληρη την θερινή περίοδο και με την συνεχή επίβλεψη των Πυροσβεστικών Αρχών Κορίνθου και Περαχώρας με τις οποίες η Διοίκηση διατηρεί άριστη συνεργασία.

Τέλος οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την εκδήλωση της Πίττας της Μαυρολίμνης που έγινε μετά από τρία χρόνια, η οποία μάλιστα αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή και των δώδεκα Ο.Σ. Λουτρακίου με πρωτοφανή προσέλευση κόσμου και παρουσία πολλών επισήμων, εκπροσώπων Αρχών και Φορέων  της περιοχής.

Για το Ντράφι η ενημέρωση ξεκίνησε με την συμμετοχή των συνεταίρων μας Ντραφιωτών κατοίκων στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές, ως υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων σε διάφορους Δημοτικούς Συνδυασμούς του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, ενώ έγινε  ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του κ Φίλιππου Τζουμέρκα, εκλεκτό μέλος του Συνεταιρισμού μας και μέλος της Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι, ο οποίος εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου κ Ανδρέα Βασιλόπουλου. 

Έγινε επίσης ενημέρωση σε πολλά τοπικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους, ασφάλεια καθαριότητα, δημόσια υγεία, πυρασφάλεια, ύδρευση, δεξαμενή, συγκοινωνία, έλλειψη άμεσης  διασύνδεσης του Ντραφιού με Μετρό κλπ και για τις ενέργειες που κάνει ο Συνεταιρισμός με παρεμβάσεις στην Δημοτική Αρχή και σε άλλους Φορείς για την αντιμετώπισή τους.

Για το κυρίαρχο θέμα του ρυμοτομικού που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Ντραφιωτών γιατί η έγκρισή του σηματοδοτεί την ανάπτυξη του οικισμού, που κατά γενική ομολογία είναι στάσιμη τα τελευταία χρόνια, έγινε εκτεταμένη ενημέρωση από την Πρόεδρο η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στις συνεχείς προσπάθειες που γίνονται για την έγκριση της μελέτη, η οποία πλέον έχει ολοκληρωθεί και απαιτούνται μόνον ενέργειες διαδικασίας και όχι ουσίας για την προώθησή της στο ΣτΕ και την έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Η πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην αγωγή του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου κατά του Συνεταιρισμού, όσον αφορά την ιδιοκτησία του κέντρου, η οποία όμως δεν επηρεάζει την πορεία του ρυμοτομικού καθόσον τα δύο θέματα, το ιδιοκτησιακό και το ρυμοτομικό είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και μπορούν να προχωρήσουν παράλληλα.

Το σώμα ενημερώθηκε ακόμα για τις εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης στο χώρο του κέντρου και της Παιδικής χαράς, στις οποίες προέβη φέτος ο Συνεταιρισμός για λόγους πυροπροστασίας της ευρύτερης περιοχής, μετά τις περσινές καταστρεπτικές φωτιές στο Μάτι, επειδή το πολεοδομικό κέντρο συγκεντρώνει πολύ κόσμο για άθληση και ψυχαγωγία και κυρίως νεολαία και μικρά παιδιά.

Η ενημέρωση έκλεισε με την σημαντική συμβολή του Συλλογικού Φορέα στην υποστήριξη των θεμάτων των Ο.Σ., ο οποίος με τον νευραλγικό του ρόλο και τις παρεμβάσεις του στην Πολιτεία την τελευταία πενταετία, έχει συμβάλει αποφασιστικά στην προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αποσκοπούν στη οριστική επίλυση των προβλημάτων των Ο.Σ.. Ο Συνεταιρισμός μας είναι από τα ιδρυτικά  μέλη του Συλλογικού Φορέα και πρωτοστάτησε στην δημιουργία του  όπως επίσης πρωτοστάτησε με τις ενέργειές του στη συσπείρωση όλων των Ο.Σ. Λουτρακίου καθόσον είναι ευρύτερα γνωστό ότι η συλλογική δράση και οι ομαδικές προσπάθειες έχουν πάντοτε καλύτερα αποτελέσματα από την μεμονωμένη και ατομική προσπάθεια του κάθε συνεταιρισμού ξεχωριστά.

Οι εργασίες του σώματος ολοκληρώθηκαν με την έγκριση των πεπραγμένων της Διοίκηση και του Ισολογισμού χρήσεως 2018  με ποσοστό 95% από τα παρευρισκόμενα μέλη.

 

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις