Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο κύριο Γεώργιο Χριστόπουλο

Συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου, επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική αλλαγή» κ Γεώργιο Χριστόπουλο πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης και της Επιτροπής Αξιοποίησης Ντράφι καθώς και κάτοικοι για να θέσουν τα δύσκολα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά και να ενημερωθούν για τις προτάσεις του κ Χριστόπουλου για την αντιμετώπισή τους.

Εγκάρδια ατμόσφαιρα και γόνιμος διάλογος επεκράτησε στην συνάντηση στην οποία συζητήθηκαν μικρά και μεγάλα θέματα, που κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι η μη επίλυση και η στασιμότητά τους ταλαιπωρεί σοβαρά κατοίκους.

Για τα προβλήματα ασφάλειας, καθαριότητας και ύδρευσης, που απασχολούν όλους τους κατοίκους, έγινε εκτεταμένη συζήτηση γιατί ο κόσμος υποφέρει επειδή η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν αντιμετώπισε τα ζητήματα αυτά αποτελεσματικά. Επιβάλλεται συνεπώς να αντιμετωπισθούν άμεσα από τη νέα Δημοτική Αρχή γιατί είναι ζητήματα που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες ευρέως φάσματος πολιτών και εξυπηρετούν το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον.

Ο κ Χριστόπουλος υποστήριξε ότι ο συνδυασμός του έχει επεξεργασθεί τα σχετικά θέματα, τα οποία άλλωστε γνωρίζει από την προηγούμενη θητεία του ως Δημάρχου στο Δήμο, ενώ τόνισε ότι σύντομα θα αναφερθούν συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις με το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του.

Σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα αποκομιδής βλαστικών που ο Δήμος τα άφηνε συστηματικά πολύ χρόνο σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους της περιοχής και κινδύνευαν οι κάτοικοι το καλοκαίρι από πυρκαγιές, ο κ Χριστόπουλος δεσμεύτηκε κατ’ αρχήν ότι θα λάβει άμεσα μέτρα για την κατάργηση της ανεξέλεγκτης, παράνομης και άκρως επικίνδυνης χρήσης ελεύθερων χώρων του Ντραφιoύ, ως αποθήκης βλαστικών, ενώ τόνισε ότι η αποκομιδή βλαστικών θα γίνεται πλέον σε μόνιμη και τακτική βάση χωρίς χρέωση των κατοίκων, και με απορριμματοφόρο που θα κάνει ειδικό δρομολόγιο και θα παίρνει μόνο κλαδιά έξω από τα σπίτια. Υποσχέθηκε επίσης ανάπτυξη της ανακύκλωσης σε όλους τους τομείς για την ελαχιστοποίηση του όγκου των σύμμικτων απορριμμάτων και συνεπώς του κόστους αποκομιδής τους.

Άλλωστε αυτό αξίζει στους Ντραφιώτες γιατί πληρώνουν τα περισσότερα χρήματα στο Δήμο και έχουν την χειρότερη μεταχείριση στην καθαριότητα και κυρίως στην αποκομιδή ξερών και προϊόντων κήπου.

Για την δημόσια ασφάλεια ο κ Χριστόπουλος υποστήριξε ένθερμα την συνεργασία πολιτών και αστυνομικών αρχών, κυρίως για την πρόληψη παραβατικών φαινομένων, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία ευαισθητοποίησης των πολιτών με  την συμμετοχή του Δήμου σε κοινές δράσεις με σκοπό την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Μάλιστα τάχθηκε υπέρ παρόμοιας πρότασης του Συνεταιρισμού, την οποία είχε θέσει στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία όμως αρνήθηκε να υλοποιήσει, για την ανάπτυξη προγραμμάτων συλλογικής δράσης εθελοντικού χαρακτήρα με συνεργασία Δήμου, Αστυνομίας, τοπικών φορέων και συλλόγων και πολιτών για την ασφάλεια της περιοχής καθώς και διοργάνωση ημερίδων και λοιπών επιστημονικών ομιλιών για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφάλειας και μέτρων προστασίας.  

Οι προτάσεις αυτές είχανε γίνει στον Δήμο, κατόπιν εισηγήσεως του κ Δελτσίδη, Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, τον οποίο η Διοίκηση του Συνεταιρισμού είχε συναντήσει κατ’ επανάληψη για τις διαρρήξεις σπιτιών των Ντραφιωτών .

Στα θέματα ασφάλειας εντάσσεται και η βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, καθώς και η ενίσχυση της ηλεκτροδότησης για το φωτισμό σκοτεινών δρόμων.

Για την συγκοινωνία τονίστηκε ότι το πάγιο αίτημα των κατοίκων ήταν να υπάρχει λεωφορειακή γραμμή η οποία να διατρέχει τον οικισμό και να συνδέεται με σταθμό μετρό/προαστιακού Παλλήνης, ενώ επαναφέρθηκε  στο προσκήνιο η προώθηση του έργου για διάνοιξη της Λεωφόρου Ντραφίου το οποίο θα βελτιώσει την προσβασιμότητα του οικισμού τόσο στις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων, όσο κυρίως σε περιπτώσεις γενικευμένου κινδύνου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και τα θέματα ύδρευσης-Δεξαμενής που έχουν να κάνουν για την διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων.

Επισημάνθηκαν τα συχνά προβλήματα του δικτύου που οφείλονται στην πλημμελή συντήρησή του και ο κ Χριστόπουλος, στα πλαίσια καλής λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου ύδρευσης και της δεξαμενής, υποσχέθηκε, κατ’ αρχήν, για την υδατοδεξαμενή ενδελεχή επιθεώρηση από εξειδικευμένο φορέα για διερεύνηση προβλημάτων που χρήζουν άμεσης λύσης για την ομαλή λειτουργία της και εκτέλεση των έργων αποκατάστασης καθώς και τακτικούς ελέγχους με αντίστοιχες διορθώσεις και παρεμβάσεις. Για το Δίκτυο ύδρευσης ο κ Χριστόπουλος σκοπεύει να αναθέσει σε ειδικό τεχνικό γραφείο Μελέτη για την αξιολόγησή του και ανάλογα με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης να γίνονται έργα συντήρησης και διορθωτικές κινήσεις. Επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνεται συστηματικά έλεγχος, καθαρισμός και συντήρηση του δικτύου, ενώ τακτική συντήρηση σε μόνιμη βάση και συστηματικός έλεγχος καλής και αποτελεσματικής λειτουργίας τους θα γίνεται και για τους πυροσβεστικούς κρουνούς.

Σε περιπτώσεις βλαβών ο κ Χριστόπουλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα κόβεται το νερό στο μισό Ντράφι μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, γιατί θα αναδειχθούν οι βάνες που τροφοδοτούν τα οικοδομικά τετράγωνα και τώρα είναι θαμμένες, έτσι ώστε σε κάθε βλάβη να κόβεται το νερό, μόνο στη μικρή περιοχή που εντοπίζεται η βλάβη. Εξάλλου σε προγραμματισμένες διακοπές νερού λόγω συγκεκριμένης βλάβης, θα μπορούν να ειδοποιούνται οι κάτοικοι με μηνύματα στα κινητά τους, τους αριθμούς των οποίων θα δώσουν, εάν συμφωνούν, στη υπηρεσία ύδρευσης, ενώ θα εξεταστεί και το θέμα της εξόφλησης λογαριασμών νερού ηλεκτρονικά για αποφυγή μετακινήσεων.

Μέριμνα επίσης υποσχέθηκε ο κ Χριστόπουλος και σε άλλα προβλήματα σχετικά με την ύδρευση, επισκευή αγωγού υπερχείλισης δεξαμενής/ή διόρθωση συστήματος υπερχείλισης και την πυροπροστασία της περιοχής, επισκευή κεντρικής γεώτρησης Ντραφιού, εφεδρείας του Δήμου σε περίπτωση φωτιάς για να παίρνουν νερό υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα, εξασφάλιση ότι είναι συνδεδεμένη και τροφοδοτεί τις δύο πλαστικές δεξαμενές και ότι θα είναι γεμάτες το καλοκαίρι για να μπορούν να πάρουν νερό τα ελικόπτερα κλπ κλπ.

Η ηλεκτρονική διασύνδεση και επικοινωνία Δήμου-κατοίκων ήταν από τα βασικά αιτήματα της συνάντησης γιατί, με τα δεδομένα και τις ευκολίες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, είναι αδιανόητο οι πολίτες να σπαταλούν χρόνο και χρήμα σε μετακινήσεις, και μάλιστα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, για να πάρουν ένα πιστοποιητικό από τον Δήμο. Ο κ. Χριστόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας ιστοσελίδας του Δήμου με χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει η σύγχρονη πληροφορική, για τη ανάπτυξη διαδραστικής επικοινωνίας με τους κατοίκους, στα πλαίσια μιας “έξυπνης πόλης” και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή αυτή η οποία, πέραν της βελτίωσης στην επικοινωνία και την εξυπηρέτηση, θα αποφέρει και μειώσεις στο λειτουργικό κόστος του Δήμου. 

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συζητήθηκε το θέμα του κέντρου, του ρυμοτομικού, του κτηματολογίου και της αγωγής του Δήμου.

Όλοι γνωρίζουν ότι στο Ντράφι έχει σχεδιασθεί από την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο, μεγάλο πολεοδομικό κέντρο. Τα πολεοδομικά κέντρα περιοχών κατοικίας προορίζονται για ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών προς όφελος των πολιτών και σύμφωνα με την νομοθεσία επιτρέπονται διάφορες χρήσεις, πολιτιστικού, αθλητικού, κοινωνικού κλπ χαρακτήρα για να εξυπηρετήσουν βασικές κοινωνικές ανάγκες της καθημερινότητας των κατοίκων.

Ο χώρος αυτός ανήκει στον Συνεταιρισμό. Με το κτηματολόγιο μάλιστα στην περιοχή, κρίθηκε ότι ολόκληρος ο χώρος ανήκει στην ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού, εκτός από τον χώρο που προορίζεται για σχολεία, ο οποίος ανήκει στο Δήμο.

Μολονότι τόσο από την πρωτοβάθμια, όσο και από την δευτεροβάθμια Επιτροπή του Κτηματολογίου απερρίφθησαν οι ενστάσεις του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και κρίθηκε ότι ο χώρος ανήκει στον Συνεταιρισμό, ο Δήμος έχει ασκήσει πρόσφατα αγωγή και διεκδικεί την ιδιοκτησία του χώρου .

Στο χώρο αυτό υπάρχει σε εξέλιξη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδόν 30 χρόνια από το 1990 για να αλλάξουν οι χρήσεις και την τροποποίηση αυτή την κινεί ο Συνεταιρισμός .  Η τροποποίηση έγινε κυρίως για να αποκτήσει η περιοχή σχολεία και επίσης για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, δηλαδή να περιορισθεί ο δομήσιμος χώρος των χρήσεων εντός του κέντρου και να αναπτυχθούν κοινωνικές δομές και χρήσεις φιλικές στο περιβάλλον.

Πράγματι στη μελέτη που έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, σχεδόν πέντε χρόνια, προβλέπεται χώρος σχολείων και κυρίως στις υπάρχουσες χρήσεις, πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές κλπ που εξυπηρετούν τις ανάγκες των Ντραφιωτών, έχει καταργηθεί η πυκνοδόμηση που υπάρχει στο κέντρο σύμφωνα με ισχύον ΠΔ του 1974 που εντάχθηκε η περιοχή στο σχέδιο.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ρυμοτομικό είναι άσχετο από το ιδιοκτησιακό, του χώρου του κέντρου. Συνεπώς η μελέτη του ρυμοτομικού η οποία έχει ολοκληρωθεί μπορεί να προχωρήσει άμεσα, όπως θα προχωρήσει και το δικαστήριο.

Όπως συζητήθηκε έντονα από τους παρόντες οι κάτοικοι έχουν καθημερινές ανάγκες που πιέζουν ασφυκτικά ειδικά με τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και ζητούν επίμονα λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Συνεπώς δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ιδιοκτησία του κέντρου, δηλαδή εάν ανήκει στο Δήμο η στο Συνεταιρισμό.

Άσχετα συνεπώς με το ποιός θα κριθεί από το Δικαστήριο ως ιδιοκτήτης του χώρου, μετά από πολλά χρόνια όταν θα λήξει ο δικαστικός αγώνας, εκείνο που θέλουν άμεσα οι Ντραφιώτες είναι να προχωρήσει το ρυμοτομικό για να δουν κατ’ αρχάς σχολεία, που έχει κριθεί ήδη από το κτηματολόγιο ότι ο χώρος ανήκει στον Δήμο, και στη συνέχεια τις άλλες απαραίτητες κοινωνικές αθλητικές, πολιτιστικές, κλπ υποδομές που δικαιούνται.

Είναι κρίμα να περιμένεις είκοσι χρόνια, τόσο θα κάνει να λήξει ο δικαστικός αγώνας για να δουν οι κάτοικοι τα σχολεία και τις κοινωνικές δομές και χρήσεις που έχουν άμεση ανάγκη.

Η παρέμβαση του κ Χριστόπουλου στο ρυμοτομικό υπήρξε αποφασιστικής σημασίας. Τόνισε ότι γνωρίζει σε βάθος το όλο θέμα από την προηγούμενη θητεία του ως Δημάρχου στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το ρυμοτομικό και η μελέτη βρίσκεται στο σημείο που την άφησε προ πενταετίας, συνεπώς είναι στάσιμο πέντε χρόνια και η κατάσταση αυτή είναι σε βάρος των κατοίκων του Ντραφιού.

Ο κ Χριστόπουλος δήλωσε ότι θα προωθήσει το ρυμοτομικό που σηματοδοτεί την εξέλιξη της περιοχής του Ντραφιού το οποίο καθημερινά υποβαθμίζεται.

Σε τίποτα δεν θα εξυπηρετήσει τους Ντραφιώτες το ιδιοκτησιακό και το δικαστηριακό σκέλος.

Συνεπώς η μελέτη θα προχωρήσει όπως θα προχωρήσει και το Δικαστήριο.

Και τελικά όλοι θα βγουν κερδισμένοι άσχετα από το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης.

Γιατί όποιος και αν κριθεί κύριος του χώρου θα διαχειρισθεί τις υποδομές που θα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από τώρα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Κλείνοντας την πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από το κέντρο ο κ Χριστόπουλος δήλωσε ακόμη ότι πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε άμεση παραλαβή των χώρων για ανέγερση σχολικών κτηρίων που του ανήκουν, σύμφωνα με το κτηματολόγιο.

Η υποψηφιότητα του κυρίου Ιωάννη Αγγελονίδη

Ο κ Ιωάννης Αγγελονίδης κάτοικος από το 1989 (τριάντα χρόνια) στο Ντράφι, εκλεκτό μέλος της τοπικής κοινωνίας και του Συνεταιρισμού μας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Χριστόπουλου.

Ο κ Αγγελονίδης είναι εν ενεργεία καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΕΦΑΑ, με ειδίκευση στην προπονησιολογία, προπονητική φυσιολογία της πετοσφαίρησης (βόλεϊ).

Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου υπήρξε διοργανωτής πολλών προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, όπως αθλητισμός και παιδί, αθλητισμός και γυναίκα, παιδί και θάλασσα κλπ. Διατέλεσε επίσης Τεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Στόχος του είναι να αυξηθεί ο ασκούμενος πληθυσμός του Δήμου για όλες τις ηλικίες γιατί έχει αναγνωρισθεί παγκοσμίως ότι η άσκηση δεν βοηθάει μόνο στην καλή φυσική κατάσταση αλλά είναι και θεραπευτικό μέσο και βοηθάει στην διατήρηση της καλής υγείας των ατόμων.

Μάλιστα θα πρέπει να επισημανθεί ότι έχει πολλές φορές προσφέρει εθελοντικά την συνδρομή του και τις υπηρεσίες του για την καλή και ομαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων και των γηπέδων στο χώρο του κέντρου .

Παράλληλα ο κ Αγγελονίδης έχει πολλές δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα στο ενεργητικό του σε ευρύτερο και τοπικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων αξίζει να αναφερθεί η συμμετοχή του στην κίνηση κατοίκων του Ντραφιού για την κατασκευή της ολοκαίνουργιας Εκκλησίας των Μυροφόρων ύψους 1.500.000.000 στο Πανόραμα Παλλήνης, στην οποία εκκλησιάζεται πλήθος Ντραφιωτών γιατί η εκκλησία βρίσκεται δίπλα στα όρια του Ντραφιού.

……………….

Η συνάντηση υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα από όλες τις πλευρές. Ακούστηκαν και συζητήθηκαν σε βάθος και σε φιλικό περιβάλλον όλα τα σημαντικά προβλήματα του Ντραφιού. Ο κ Χριστόπουλος δεσμεύτηκε ότι οι γέφυρες επικοινωνίας θα συνεχισθούν σε μόνιμη βάση και στο μέλλον γιατί το πιστεύω του είναι ότι μόνο με συμμετοχή και ομαδική δράση μπορούμε να προσεγγίσουμε αποτελεσματικά και να λύσουμε κοινωνικά προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις