Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο κύριο Ανδρέα Βασιλόπουλο

Τον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη ανάπτυξης» και υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου κ Ανδρέα Βασιλόπουλο συνάντησαν πρόσφατα μέλη της Διοίκησης του Συνεταιρισμού, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αξιοποίησης και κάτοικοι Ντραφιώτες προκειμένου να μιλήσουν για ζητήματα  καθημερινότητας που δυσχεραίνουν αφάνταστα την ζωή τους και να ακούσουν τις προτάσεις του κ Βασιλόπουλου για την αντιμετώπισή τους.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, κυριάρχησε η πλημμελής διαχείριση και αποκομιδή ξερών και προϊόντων κήπου από την πλευρά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, που αποτελεί μάστιγα για την περιοχή, λόγω της υπέρμετρης καθυστέρησης στην απομάκρυνσή τους από τον δήμο, ειδικά δε η παρατεταμένη εναπόθεση τεράστιων όγκων ξερών κλαδιών και βλαστικών στους χώρους του Ντραφιού, που παρατηρείται τους θερινούς μήνες, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιών. Έντονα επίσης συζητήθηκαν τα θέματα ασφάλειας γιατί οι κάτοικοι έχουν πέσει κατ’ επανάληψη θύματα κλοπών και διαρρήξεων και αισθάνονται ανασφαλείς, καθώς και τα προβλήματα σχετικά με την καλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και της δεξαμενής, θέματα μείζονος ενδιαφέροντος για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας καθόσον τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Ο κ Βασιλόπουλος δεσμεύτηκε για την ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων σχετικά με την καθαριότητα και την διαχείριση των ξερών και προϊόντων κήπου με την αποκομιδή τους με σύγχρονα μέσα χωρίς επιβάρυνση των πολιτών, ώστε να καθαρίσει αποτελεσματικά ολόκληρη η περιοχή και να πάψουν οι κάτοικοι να αγωνιούν το καλοκαίρι για πρόκληση πυρκαγιών από παρατημένα απορρίμματα, ξερά κλαδιά και βλαστικά. Επίσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δημόσια ασφάλεια αναφερόμενος χαρακτηριστικά στις δύο πρόσφατες εκδηλώσεις με πλήθος κόσμου όπου συζητήθηκαν τα επίκαιρα θέματα σχετικά με την ασφάλεια και τις φωτιές και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των πυρκαγιών

Για το δίκτυο ύδρευσης, την δεξαμενή και γενικά την υδροδότηση του Ντραφιού λόγω έλλειψης σωστής διαχείρισης από τον Δήμο τα προβλήματα είναι πολλά. Ο κ Βασιλόπουλος δεσμεύτηκε στην συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος με μέτρα και παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν συστηματικό έλεγχο της καλής λειτουργίας ολόκληρου του δικτύου, προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και άμεσες  παρεμβάσεις για την αποκατάσταση προβλημάτων και βλαβών.

Άλλωστε τα προβλήματα με το νερό ο κ Βασιλόπουλος τα γνωρίζει καλά γιατί έχει ασχοληθεί συστηματικά και σε βάθος με το θέμα, έχοντας μάλιστα και υποψήφιο στον συνδυασμό του τον κ Φίλιππα Τζουμέρκα, πρώην Γενικό Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ ο οποίος με την τεράστια εμπειρία του έχει βοηθήσει πολλές φορές τους κατοίκους που έχουν μείνει χωρίς νερό από σοβαρές βλάβες του δικτύου.

Στη συζήτηση γύρω από το ρυμοτομικό, το οποίο διαχωρίστηκε από το ιδιοκτησιακό, όλοι συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη η προώθηση του ρυμοτομικού, άσχετα με την εξέλιξη του δικαστικού αγώνα, ο οποίος θα διαρκέσει για χρόνια, γιατί η έγκριση του ρυμοτομικού θα εξυπηρετήσει άμεσα την καθημερινότητα των Ντραφιωτών.

Μάλιστα ο Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στο χώρο των σχολείων στο κέντρο, που ανήκει στον Δήμο σύμφωνα με το κτηματολόγιο και τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί από τον Δήμο γιατί  η περιοχή στερείται σχολείων.

Στα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Ντραφιού, αναφέρθηκε ακόμη η κακή κατάσταση των δρόμων στους οποίους ουδέποτε έγιναν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης από τότε (πριν τριάντα χρόνια) που κατασκευάστηκε το οδικό δίκτυο από τον Συνεταιρισμό, ενώ τονίστηκε η ανάγκη διαγράμμισης ορισμένων δρόμων στο Ντράφι, τουλάχιστον στις επικίνδυνες στροφές. Οι παρόντες μάλιστα ενημέρωσαν τον κ Βασιλόπουλο ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο (2018) έγινε συστηματική καταγραφή από κατοίκους, των σημείων που χρήζουν συντήρησης σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του οικισμού και έχει κατατεθεί στο Δήμο, ο οποίος δεν έχει κάνει τίποτα. Το οδικό δίκτυο επίσης χρειάζεται εργασίες συντήρησης άμεσα σε ορισμένα σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν έργα για συγκράτηση κατολισθήσεων

Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των κατοίκων, η έλλειψη επαρκούς ηλεκτροφωτισμού, το ταχυδρομείο, ο καθαρισμός πεζοδρομίων-δρόμων, η συντήρηση πρασίνου, οι τακτικοί προληπτικοί καθαρισμοί φρεατίων, η συγκοινωνία, η υπογειοποίηση τμημάτων/ηλεκτρικών καλωδίων του Δικτύου της ΔΕΗ που είναι ευαίσθητα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του Ντραφιού (δυνατός αέρας 10 Μποφόρ) ώστε να περιοριστούν οι διακοπές ρεύματος και να αποφευχθούν οι τριβές καλωδίων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές και  πολλά άλλα.

Είναι γεγονός ότι η πανέμορφη αυτή περιοχή το Ντράφι, που οι κάτοικοι έχουν τα σπίτια τους, τα τελευταία χρόνια είναι παραμελημένη από την Δημοτική Αρχή και υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα από έλλειψη κοινωνικών  υποδομών, που δεν επιτρέπουν στους Ντραφιώτες να απολαύσουν το υπέροχο περιβάλλον που επέλεξαν για να ζήσουν.

Για τα προβλήματα, που συζητήθηκαν επί πολλή ώρα και από πολλές πλευρές με εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων από όλους τους παρόντες,  ο υποψήφιος Δήμαρχος είχε συγκεκριμένες θέσεις και ουσιαστικές προτάσεις για την ρεαλιστική αντιμετώπισή τους. Τόνισε επίσης ότι πολλές από τις εργασίες που απαιτούνται θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, ενώ αναφέρθηκε στις ολοκληρωμένες προτάσεις που έχει ετοιμάσει η «Δύναμη ανάπτυξης» οι οποίες πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού.

Η «Δύναμη ανάπτυξης στοχεύει σε μια λειτουργική και σύγχρονη πόλη στην οποία η καθημερινότητα του πολίτη θα είναι πιο απλή, η λειτουργία του Δήμου πιο ανταποδοτική και οι πολίτες θα ζουν πολιτισμένα και δεν θα παλεύουν για τα αυτονόητα, ενώ ο ίδιος ο κ Βασιλόπουλος τόνισε ότι πιστεύει στην ουσιαστική προσέγγιση και λύση των προβλημάτων με υπευθυνότητα και δράσεις ουσίας, με ρεαλιστικό σχεδιασμό και μελετημένο πρόγραμμα μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Αναφέρθηκε επίσης στο έργο του τα τελευταία πέντε χρόνια από την θέση του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο ίδιος δίνοντας ουσιαστική πληροφόρηση στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που ο Δήμος και η Πολιτεία απουσίαζε.

Παρόντες εκ μέρους της Διοίκησης του Συνεταιρισμού ήταν η Πρόεδρος ΔΣ κ Ρωμαίου ο Πρόεδρος ΕΣ κ Χολέβας ο Γραμματέας ΔΣ κ Πλέτσης και τα μέλη μας κάτοικοι και μέλη Διοικητικών Οργάνων του Συνεταιρισμού ο κ ΤΖουμέρκας, η κ Κατσούρα, ο κ Αποστολόπουλος η κ Ψαρογιαννοπούλου ο κ Σακελλαριάδης, ο κ Στέλλας και ο κ Πολυμενάκος.

Η υποψηφιότητα του κυρίου Φίλιππου Τζουμέρκα

Ο κ Φίλλιπος Τζουμέρκας κάτοικος από το 2009 στο Ντράφι, εκλεκτό μέλος της τοπικής κοινωνίας και του Συνεταιρισμού μας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Βασιλόπουλου.

Το ενδιαφέρον του για την περιοχή είναι ευρύτερα γνωστό και ειδικά η μεγάλη εθελοντική συνεισφορά του στα θέματα υδροδότησης της περιοχής. Διετέλεσε Διευθυντής Ελέγχου Ποιότητας και Προστασίας του νερού στην   ΕΥΔΑΠ και έχει κατ’ επανάληψη βοηθήσει με την τεχνογνωσία και εμπειρία του στα προβλήματα των κατοίκων που έχουν μείνει πολλές φορές χωρίς νερό.

Οι ουσιαστικές παρεμβάσεις του για την καλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και της δεξαμενής είναι ευρύτερα γνωστές, γι αυτό ο κ Τζουμέρκας χαίρει εκτιμήσεως και σεβασμού στους κατοίκους του Ντραφιού οι οποίοι αναγνωρίζουν την οικειοθελή συνδρομή του και τις εθελοντικές του υπηρεσίες για την διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων.

Αξίζει να επισημανθεί ότι, μετά από αιτήματα των κατοίκων λόγω των συχνών βλαβών του δικτύου και λόγω του ότι γνωρίζει σε βάθος τους κινδύνους για την δημόσια υγεία από την πλημμελή συντήρηση του δικτύου, προέβη με πρωτοβουλία του σε σύνταξη ειδικής μελέτης με συνολική καταγραφή των ελλείψεων και των προβλημάτων όλου του δικτύου ύδρευσης του Ντραφιού, με ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους προκειμένου να συνδράμουν τον Δήμο στα σοβαρά προβλήματα του νερού στην περιοχή.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή όμως, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε στην εθελοντική πρωτοβουλία του κ Τζουμέρκα και στα αιτήματα των κατοίκων να βοηθήσει και ο Δήμος με υπάλληλό του για από κοινού συνεργασία στον έλεγχο όλων των σημείων του δικτύου, για καλύτερη καταγραφή των ελλείψεων και αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους, αλλά  αρνήθηκε τελείως την συμμετοχή του και μάλιστα αποθάρρυνε τις σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες με τις οποίες οι κάτοικοι ήθελαν απλά να βοηθήσουν τον Δήμο και δυστυχώς τα σημαντικά στοιχεία της μελέτης του κ Τζουμέρκα ουδέποτε αξιοποιήθηκαν από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή για το γενικό καλό της περιοχής και της δημόσιας υγείας.

……

Η συνάντηση υπήρξε φιλική και παραγωγική  και έκλεισε με ικανοποίηση των δύο πλευρών και όλων των παρευρισκομένων οι όποιοι έκριναν απαραίτητο να συνεχισθεί ο δίαυλος επικοινωνίας πάνω στα ζητήματα της περιοχής.

Ο κ Βασιλόπουλος τόνισε  ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να είναι μαζί με τους πολίτες, με υπευθυνότητα και δράσεις ουσίας και δεσμεύτηκε να είναι συνεχώς δίπλα στα προβλήματα της πόλης και των πολιτών όπως έκανε επί πέντε συνεχή χρόνια ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις