Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

14/02/2017 - Σε αγώνα δρόμου ο Φορέας για τα καταστατικά

Η απόσυρση σχετικής ρύθμισης από ψηφισθέν νομοσχέδιο η οποία προέβλεπε παράταση για την εναρμόνιση των καταστατικών των Ο.Σ., έθεσε σε συναγερμό τον Συλλογικό Φορέα ανοίγοντας νέο κύκλο ενεργειών και δράσεων προς επίλυση του θέματος.
Η εναρμόνιση των καταστατικών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την συνέχιση της λειτουργίας των Οικοδομικών Συνεταιρισμών.

Λόγω της σπουδαιότητας της κατάστασης ο Συλλογικός Φορέας υπέβαλε άμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών έγγραφο υπόμνημα ζητώντας να επανέλθει ρύθμιση με προθεσμία για την εναρμόνιση των καταστατικών, ώστε να αποφευχθεί η διάλυση των Οικοδομικών Συνεταιρισμών.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή του Συλλογικού Φορέα πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των κομμάτων για να ενημερωθούν για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι Ο.Σ. δεν κατάφεραν να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους για συγκυριακούς λόγους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να συνεχίσουν πλέον την λειτουργία τους, γεγονός που 3-PC021472θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες στα χιλιάδες μέλη τους, τους απλούς Έλληνες πολίτες και οικογενειάρχες που συμμετείχαν στους Ο.Σ. για να εξασφαλίσουν φτηνή στέγη με νομιμότητα και ασφάλεια.

Στις επαφές του Συλλογικού Φορέα με τα κόμματα επισημάνθηκε ιδιαίτερα ότι το αίτημα για την εναρμόνιση των καταστατικών είναι βαθειά κοινωνικό, νόμιμο και δίκαιο και απασχολεί μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα λαϊκά στρώματα και άτομα χαμηλών εισοδημάτων.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινωνικό πρόβλημα των Ο.Σ., τοποθετήθηκαν ευνοϊκά υπέρ της επίλυσής του και υποσχέθηκαν την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους,

 

Τον κύριο Γιάννη Μανιάτη, π. Υπουργό ΠΕΚΑ και Υπεύθυνο της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τα θέματα των Ο.Σ..
Τον κύριο Θανάση Μπούρα, Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, τ. Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και τ. Γενικό Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ., ο οποίος υπήρξε ανέκαθεν δίπλα στους Ο.Σ., υποστήριξε με θέρμη τα κοινωνικά τους αιτήματα και βοήθησε να λυθούν εκκρεμή ζητήματα που κρατούσαν δέσμιους τους Ο.Σ. για δεκαετίες.
Τον Πρόεδρο της 'Ένωσης Κεντρώων κύριο Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος τοποθετήθηκε πολύ θετικά υπέρ των ζητημάτων των Ο.Σ. καθώς επίσης και τον Βουλευτή της 'Ένωσης Κεντρώων στην Α' Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Σαρίδη, ο οποίος ήρθε σε επαφή με τον Συλλογικό μας Φορέα κατά την παρουσία του στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και έγινε ένθερμος υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων των Ο.Σ..
Τον επικεφαλή του κόμματος το Ποτάμι κ. Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος ενδιαφέρεται για τον Φορέα μας  καθώς επίσης και τον Εκπρόσωπο Τύπου του Ποταμιού, κύριο Δημήτρη Τσιόδρα που γνωρίζει και υποστηρίζει τα θέματά μας.
Την κυρία Μανωλάκου Διαμάντω, Βουλευτή Β' Πειραιά του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, την οποία έχουμε συναντήσει προ τριετίας, από την αρχή σχεδόν της δημιουργίας της κίνησής μας και την έχουμε ενημερώσει για τα κοινωνικά αιτήματα των Ο.Σ., που διαχειρίζεται ο Φορέας μας και έκτοτε είναι σταθερά δίπλα στα κοινωνικά προβλήματα των απλών καθημερινών ανθρώπων, μελών των Οικοδομικών Συνεταιρισμών,
Την Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γεωργία Γεννιά, η οποία τοποθετήθηκε υπέρ της επίλυσης των κοινωνικών  προβλημάτων που ταλαιπωρούν άδικα τους Ο.Σ..

 

Ο Συλλογικός Φορέας συνεχίζει τις παρεμβάσεις και τις επαφές προς πάσα κατεύθυνση με στόχο να λήξει η εκκρεμότητα που έχει οδηγήσει τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς και τις διοικήσεις τους σε απόγνωση, ενώ ζημιώνει αποκλειστικά μόνο τα μέλη τους.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις