Newsletter
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

17/11/2020 - ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ – ΣΚΟΠΟΣ

ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ – ΣΚΟΠΟΣ

 

Ο Συνεταιρισμός έχει την επωνυμία: «Αστικός και Παραθεριστικός Οικοδομικός Συνεταιρισμός Γεωργικών Υπαλλήλων Ο ΠΑΝ, Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης-ΣΥΝ.Π.Ε.». Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει έδρα τον Δήμο Αθηναίων, όπου αναπτύσσονται οι λειτουργικές του δραστηριότητες και είναι εγκαταστημένη η Διοίκησή του.

Συστάθηκε το 1962 και από τότε λειτουργεί συνέχεια μέχρι σήμερα.
Ο Συνεταιρισμός είναι από τους πιο δυναμικούς Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς γιατί έχει συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία σχεδόν εξήντα ετών με τεράστιο δημιουργικό έργο στο ενεργητικό του, ενώ συγκαταλέγεται πανελλαδικά στους μεγαλύτερους Ο.Σ. από πλευράς αριθμού μελών και μεγέθους εκτάσεων.

Διατηρούσε και διατηρεί για δεκαετίες μόνιμο προσωπικό και γραφεία και έχει σταθερή ζωντανή επαφή καθημερινά με τα ενεργά μέλη του. Τα πρώτα γραφεία ήτανε στην οδό Πανεπιστημίου 64. Το έτος 1969 τα γραφεία μεταφέρθηκαν στην οδό Κάνιγγος 9 και το 1973 ο Συνεταιρισμός μεταφέρθηκε στην οδό Ζήνωνος 4α, όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Κατά την περίοδο των ετών 1964-1966 αγόρασε δύο μεγάλες εκτάσεις στο Ντράφι και στη Μαυρολίμνη για να ικανοποιήσει τις στεγαστικές και οικιστικές  ανάγκες των μελών του που επεκράτησε να αποκαλούνται «κτήματα».
Το κτήμα Ντράφι προοριζόταν για κύρια κατοικία και το κτήμα Μαυρολίμνη για παραθεριστική κατοικία των μελών.

 

Ο Συνεταιρισμός είναι εκ του νόμου Θεσμικός Φορέας γιατί η σύσταση, η διοίκηση και η οικονομική του διαχείριση διέπεται από την νομοθεσία. Ως Νομικά Πρόσωπα οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί αναγνωρίζονται και προστατεύονται από το Σύνταγμα και λειτουργούν νόμιμα υπό κρατική εποπτεία και παρέμβαση.

Σκοπός του σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό είναι η εξασφάλιση κατοικίας στα μέλη. Για την ικανοποίηση του καταστατικού σκοπού η Διοίκηση έχει υποχρέωση να λαμβάνει τα απαραίτητα και κατάλληλα μέτρα για την αξιοποίηση των εκτάσεων του Συνεταιρισμού ενώ στα διοικητικά καθήκοντα εντάσσονται και ενέργειες για την συντήρηση και την προστασία τους.

Η Διοίκηση νομιμοποιείται επίσης να επιλύει προβλήματα των μελών που προκύπτουν από την λειτουργία του νομικού προσώπου και να ικανοποιεί σχετικά αιτήματά τους σύμφωνα με τους όρους του Καταστατικού και την κείμενη νομοθεσία.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Συνεταιρισμού και σε επέκταση της Διοίκησης για την ικανοποίηση του καταστατικού σκοπού, εντάσσεται και η διαχείριση πολεοδομικών και περιβαλλοντικών θεμάτων καθώς και ευρύτερων αναπτυξιακών και οικονομικών ζητημάτων που σχετίζονται με την αξιοποίηση των εκτάσεών του σε συνάρτηση πάντα με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των συνεταίρων.

Σχετικά Άρθρα
Νεα - Ανακοινώσεις